Borba za brončanu medalju karate reprezentativki Bektaš i Ćavar

Premier League Rotterdam
Borba za brončanu medalju karate reprezentativki Bektaš i Ćavar

Karate reprezentativke Bosne i Hercegovine Mirnesa Bektaš i Ivona Ćavar prošlog vikenda borile su se za brončanu medalju na jakom takmičenju “Premier League” u Rotterdamu.

Članica SKK “Neretva” Mostar, Ivona Ćavar (-68kg), u prvom kolu bila je slobodna, u drugom kolu bila je bolja od predstavnice Engleske Kate Karwacinski, a zatim je u osmini finala priredila veliku senzaciju i pobijedila bivšu svjetsku prvakinju i 4. na svjetskoj rang-listi Kayo Someyo.

U borbi za ulazak u polufinalu pobijedila je predstavnicu Irana Mahtab Esmaeili, a tamo je onda nažalost poražena od Njemice Johanne Kneer. Ivona je nažalost poražena u meču s Francuskinjom Leom Avazeri. Ipak, svakako ima razloga za zadovoljstvo, obzirom na to da je osvojila vrlo dobro peto mjesto u konkurenciji 45 takmičarki.

Članica UKK “Bosna” Sarajevo (68+kg) nakon što je u prvom kolu pobijedila Francuskinju Aurore Pillant već u drugom kolu izgubila je od Iranke Hamideh Abbasali. Ipak, nakon što se njena protivnica Abbasali plasirala u finale Bektaš je dobila priliku da dođe u borbu za medalju kroz repesaž, a tamo je pružila izvrsne nastupe gdje je pobijedila Šveđanku Hanu Antunović i Španjolku Mariju Torres. Mirnesa je odmah ušla za broncu jer je njena protivnica, višestruka prvakinja Europe i trenutno 4. na svjetskoj rang-listi Anne Laure Florentin, bila nokautirana dan prije i na taj je način Bektaš ostvarila najveći rezultat u seniorskoj karijeri.

Vera Vulić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista