Rast cijena nafte potaknuo Wall Street

vijesti
Rast cijena nafte potaknuo Wall Street

Na Wall Streetu najvažniji indeksi blago su porasli, nadoknadivši dio gubitaka od prethodnog dana, pri čemu je najviše porastao energetski sektor nakon skoka cijena nafte, dok je dionica Facebooka ponovno pala, javlja HRT.

Dow Jones ojačao je 116 bodova ili 0,47 posto, na 24.727 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,15 posto, na 2.716 bodova, a Nasdaq indeks 0,27 posto, na 7.364 boda.

Najviše je jučer, oko 0,8 posto, porastao S&P indeks energetskog sektora, što se zahvaljuje skoku cijena nafte za više od 2 posto, na najviše razine u tri tjedna.

Podršku tržištu pružio je i rast financijskog sektora, za 0,2 posto, dok je dionica Facebooka dodatno pojeftinila. Pad od oko 9 posto u dva dana najveći je dvodnevni gubitak Facebooka od veljače 2016. godine.

Zajedno s Facebookom pale su i cijene drugih društvenih mreža, pa je jučer dionica Twittera pojeftinila više od 10, a Snapa više od 2,5 posto.

Ulagače zabrinjava pitanje hoće li ovaj slučaj utjecati na oglašivačke prihode društvenih mreža, ali i mogućnost strože regulacije.

Očekuje se povećanje ključne kamatne stope Feda za 0,25 postotnih bodova, u raspon od 1,5 do 1,75 posto, što bi bilo prvo povećanje cijene novca u SAD-u u ovoj godini.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer blago porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,26 posto, na 7.061 bod, dok je frankfurtski DAX porastao 0,74 posto, na 12.307 bodova, a pariški CAC 0,57 posto, na 5.242 boda.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista