Velika reorganizacija u vrhu Microsofta, odlazi šef Windowsa

Izvršni direktor
Velika reorganizacija u vrhu Microsofta, odlazi šef Windowsa

Generalni izvršni direktor Microsofta, Satya Nadella, poslao je zaposlenicima pismo u kojem pojašnjava novu organizacijsku strukturu i područja na koja će im se kompanija fokusirati u budućnosti. Prije svega, naglasio je kako će se Microsoft sve više orijentirati na poslovanje u oblaku, umjetnu inteligenciju te virtualnu stvarnost. Promjene u poslovanju slijede i one kadrovske, kaže Nadella, prenosi Bug.hr.

Dosadašnji šef odjela zaduženog za razvoj Windowsa, Terry Myerson, napustit će Microsoft nakon 21 godine provedene u toj kompaniji. Prema vlastitim riječima, prvo će se dobro odmoriti, provesti kvalitetno vrijeme s obitelji, ostvarivati neke privatne ciljeve, pa će tek nakon toga potražiti nove profesionalne izazove.

Slijedom njegovog odlaska odjel za Windowse podijelit će se u dva dijela. Prvi će biti zadužen za Windows platformu i poslovanje u oblaku i vodit će ga Scott Guthrie, koji se do sada bavio Azureom. Drugi dio, AI + Research tim, bit će isključivo zadužen za razvoj umjetne inteligencije na razini cijele kompanije, a na njegovom će se čelu nalaziti Harry Shum, koji je i do sada imao slične zadaće, samo u manjem opsegu.

Na čelo trećeg velikog inženjerskog tima u Microsoftu, projekta Azure, dolazi Jason Zander.

Ove promjene prati i nekoliko drugih novih kadrovskih rješenja u odjelima Business AI, Universal Store and Commerce Platform, te u onima koji se bave pomiješanom stvarnošću i umjetnom inteligencijom. Kompanija osniva i odbor za praćenje etike u razvoju umjetne inteligencije (AI and Ethics in Engineering and Research (AETHER) Committee) koji će osigurati da interni napori u razvoju AI tehnologije odražavaju vrijednosti kompanije i budu na korist društvu.

 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista