Papa Franjo slavio misu na Uskrs i udijelio blagoslov svijetu

Urbi et orbi
Papa Franjo slavio misu na Uskrs i udijelio blagoslov svijetu

Na Trgu sv. Petra u Vatikanu pred tisućama vjernika papa Franjo predvodio je svečano euharistijsko slavlje. Nakon toga s balkona vatikanske bazilike tradicionalno je poslao poruku i blagoslov Urbi et orbi.

"Sam Isus je najavio svoju smrt i uskrsnuće. Rekao je: Ako pšenično zrno pavši na zemlju ne umre, ostaje samo. Ako umre, donosi obilat urod. Evo, to se upravo dogodilo. Isus, zrno pšenice koje je Bog posijao u brazdu zemlje. Umro je ubijen grijehom svijeta, ostao dva dana u grobu, ali u njegovoj smrti bila je sadržana sva snaga Božije ljubavi koja se oslobodila i očitovala trećeg dana. Ono što danas slavimo, pashu Krista Gospodina. Mi kršćani vjerujemo i znamo da je Kristovo uskrsnuće prava nada svijeta, ona koja ne razočarava", rekao je papa.

"To je snaga pšeničnog zrna, one ljubavi koja se spušta i daje do kraja i koja stvarno obnavlja svijet. Ova sila i danas donosi plod u brazdama naše povijesti obilježene tolikim nepravdama i nasiljem. Donosi plodove nade i dostojanstva gdje su siromaštvo i isključenost, gdje je glad i gdje nema posla, među prognanike, izbjeglice, koje je mnogo puta odbacila stara kultura, žrtve trgovine drogom i ropstva našega vremena. I mi danas tražimo plodove mira za cijeli svijet, počevši od ljubljene, izmučene Sirije, čiji je narod iscrpljen ratom kjemu se ne vidi kraja. Neka ovoga Uskrsa svjetlo uskrslog Krista prosvijetli svijest svih političkih i vojnih vođa kako bi se odmah okončalo istrebljivanje", poručio je papa.

Sinoć je Papa predvodeći vazmeno bdjenje - pozvao katolike da se otrgnu samozadovoljstvu i obnove svoju vjeru u nadilaženje nepravde.

hrt.hr

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista