Weekend i My dear melancholy

Novi album
Weekend i My dear melancholy

Novi album glazbenika The Weekend objavljen je 30. ožujka 2018. godine u izdanju „XO“ i „Republic Recordsa“,a  najavljuje povratak „mračnijeg stila“ koji je krasio glazbenika u početnim fazama karijere.

Album je najavio poznati američki glazbenik Travis Scott koji je objavio vijest na Twitteru o novom materijalu Weekenda, koji je to i potvrdio poslije, nakon što je objavio dio razgovora sa kreativnim producentom, u kojem raspravljaju o mogućem datumu objave prvog singla.

„My dear melancholy“ dobila je pozitivne ocjena brojnih svjetskih kritičara. Metacritic, stranica koja dodjeljuje ocjene za glazbena i filmska ostvarenja, dala je albumu ocjenu 65 od maksimalnih 1oo na temelju recenzija svjetski priznatih glazbenih publikacija.

Kritičar The Guardiana Alex Petridis izjavio je da Weekend novim albumom napušta tzv. „pick and mix“  stil prijašnjeg albuma „Starboy“ u korist čvršćeg, ravnomjernog i dramatičnijeg pristupa, dok s druge strane kritizira tekstualni dio.

U mješovitoj kritici za „Pitchfork, Larry Fitmaurice je napisao da se novi projekt nalazi u limbu, između Weekendovih ostvarenja iz ranijeg dijela karijere i pop stilova koje je koristio na posljednja dva albuma. Iako je pohvalio produkciju albuma, nije propustio priliku za kritiku novog singla „Call out my name“, smatrajući da veliki dio pjesme podsjeća na ranija ostvarenja „Earned it“ kao i „Hurt you“ i „I feel it coming“.

Inače Weekend je objavom novog albuma bio hit na popularnoj stream aplikaciji Spotify, a singl „Call out my name“ je preslušana i podijeljena 6 milijuna puta u prvom danu.

Rudolf Tuna

 

 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista