Nedjeljna preporuka za film

TRI PLAKATA IZVAN GRADA
Nedjeljna preporuka za film

"Three Billboards Outside Ebbing" ili u prijevodu "Tri plakata izvan grada" je film iz 2017. godine koji prati priču o neobičnoj ženi koja kreće u pravi mali protiv policije, a na kraju i protiv cijeloga gradića u državi Missouri.

Dobitnik je nagrade Oscar u dvije kategorije,  Frances McDormand je dobila Oscara za najbolju glavnu glumicu, a Sam Rockwell za najboljeg sporednog glumca.

Tri plakata izvan grada je priča o Mildred, ženi kojoj je kćer brutalno silovana i ubijena, a koja nakon što policija gotovo godinu dana nakon toga još nije ništa počinila kako bi otkrila ubojicu, zakupi tri jumbo reklamna panoa na kojima proziva šerifa. Postavljanjem plakata Mildred započinje svojevrsni rat protiv lokalne policije, ali njezinu borbu neće gledati blagonaklono niti svi stanovnici malenog gradića u Missouriju.

Oni koji ga još nisu pogledali obavezno to moraju počiniti jer film na realan način pokazuje kako život nije crn ili bijel te kako akcije i postupci svih likova utječu na razvoj događaja i na smjer kojim će ići njihovi životi i životi drugih.

Sjajno postavljena priča o sistemskom zanemarivanju žena, seksualnog nasilja, ženske boli, bijesa i potrebe za pravdom najjača je točka ovoga filma, zajedno s briljantnom glumačkom izvedbom Frances McDormand, koja je, bez imalo pretjerivanja, ovdje iznijela ulogu karijere.

Moja ocjena 9/10

Danijela Mandić

 

 

 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista