Sveučilišni karate klub Neretva pomeo konkurenciju

Seniorsko državno prvenstvo
Sveučilišni karate klub Neretva pomeo konkurenciju

Sveučilišni karate klub Neretva iz Mostara je na seniorskom državnom prvenstvu osvojio šest zlatnih i jednu brončanu medalju. Osvojivši šest od ukupno deset mogućih zlatnih medalja u borbama (po pet ženskih i muških kategorija) Neretva je postigla svoj najveći uspjeh na seniorskim državnim prvenstvima do sada, a nevjerojatnim se čini podatak da su od pet ženskih kategorija osvojili pet zlata ne ostavljajući ništa ostatku BIH  .

Iva Klepić i Ivona Ćavar obranile su prošlogodišnje titule prvaka dok su mlade nade Katarina Sušac i Matea Noah Medić, koje su tek postale punoljetne na svom prvom seniorskom prvenstvu osvojile zlatne medalje. Također ovo prvenstvo obilježio je i povratak Delfine Tadić koja je nakon dvije godine odsustva i dvije teške operacije koljena ponovo nakon oporavka osvojila titulu seniorske prvakinje naslijedivši Mariju Sušac, prošlogodišnju prvakinju, koja se oprostila od aktivnog natjecanja nakon sto je magistrirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Vjerojatno je najemotivnije dočekana zlatna medalja Veselka Brkića koja je uvjerljivim i dominantnim rezultatom osvojena u muškoj konkurenciji nakon sto su sve cure pobijedile.

Natjecatelje su izvrsno pripremili Miroslav Klepić i Damir Zadro ( magistar sporta) a natjecatelje je također kao trener uz spomenuti dvojac vodio i prof.dr.sc. Zdenko Klepić koji je kao Predsjednik Karate saveza BiH i službeno otvorio državno prvenstvo. Vođa puta je bio doc. dr. sc. Zlatko Brkić koji je dopredsjednik/predsjednik karate saveza Federacije BiH. Delegat na natjecanju je bio Ivan Soldo, a na natjecanju je između ostalih sudio i Mate Odak.

Očekivati je da će svih šest natjecatelja izboriti plasman za nastup na Europskom prvenstvu, a izborni turnir je u srijedu u Sarajevu. Ivan Klepić koji zbog bolesti nije nastupio na državnom prvenstvu ima osiguran plasman kao najuspješniji iz BiH u svojoj kategoriji + 84 kg po svjetskoj rang listi kao i Ivona Ćavar, Meris Muhović i Mirnesa Bektaš.

„Ponosni smo na ovakve rezultate i zahvaljujemo svima koji su uz nas na bilo koji način te se nadamo i medalji za BiH na predstojećem europskom prvenstvu. Čestitke također svim osvajačima medalja, njihovim trenerima i klubovima kao i ostalim sudionicima i zahvala jer bez izvrsne konkurencije nema niti dobrih rezultata. Također zahvala sucima na izvrsno obavljenom poslu kao i tehničkom organizatoru UKK Bosna iz Sarajeva i dr.sc. Suadu Ćupini, sarajevskom Mostarcu koji je bio izvrstan domaćin“, poručili su iz Sveučilišnog karate kluba "Neretva" Mostar.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista