Otvaranje likovne kolonije "Krešimir Ledić"

Wednesday, May 2, 2018 - 17:00
Otvaranje likovne kolonije "Krešimir Ledić"

U spomen na profesora emeritusa akademika Krešimira Ledića Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru organizira 5. po redu likovnu koloniju „Krešimir Ledić“.  Likovna kolonija će se održati od 2. do 6. svibnja 2018. godine u Mostaru u kampusu Sveučilišta u Rodoču.

Svečano otvorenje likovne kolonije održat će se 2. svibnja u 17.00 sati. U okviru svog djelovanja kolonija će okupiti oko 40 umjetnika koji će stvarati likovna djela na temu „Hercegovina u očima umjetnika“.

Kolonija je organizirana u suradnji s Maticom hrvatskom Mostar i uvrštena je u program kulturne manifestacija Mostarsko proljeće 2018. - XX. Dani Matice hrvatske.

Likovna kolonija je posvećena profesoru Krešimiru Lediću, koji je iza sebe ostavio neizbrisiv trag umjetničkim djelima koja će zauvijek živjeti. Akademiju primijenjenih umjetnosti završio je Beogradu, a do odlaska u mirovinu bio je redoviti profesor na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, gdje je obavljao dužnost pročelnika Studija za predškolski odgoj.

Dana, 14. studenog 2012. Senat Sveučilišta u Mostaru dodijelio mu je počasno zvanje: Profesor emeritus. Profesor Ledić bio je doživotni član Accademia Italiana „Gli Etruschi" u Firenci, i to za „posebne zasluge na polju likovne kulture i znanosti, pedagoškog rada i umjetnosti".

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista