Novalić potvrdio: Idem u zatvor

Bivši premijer Federacije BiH Fadil Novalić ide u zatvor. Novalić je u telefonskom razgovoru za Federalnu televiziju (FTV) rekao da još nije službeno dobio otpravak presude, ali da je obaviješten da je presuda potvrđena.

. “Sada slijedi izvršenje presude – da, idem u zatvor”, rekao je Novalić.

S obzirom na to da je Novalić aktualni zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH njegovo mjesto u parlamentarnoj klupi će ostati upražnjeno. Međutim, iz SDA se do sada nisu oglašavali o ovoj presudi. Naime, apelacijsko vijeće Suda BiH donijelo je drugostupanjsku odluku u predmetu “Respiratori”.

Kako je Avaz saznao, potvrđena je prvostupanjska osuđujuća presuda, čime je potvrđena kazna zatvora za Fadila Novalića, Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića na ukupno 15 godina zatvora. Ovom presudom bivši federalni premijer Fadil Novalić osuđen je na četiri, Fahrudin Solak, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite na šest te Fikret Hodžić, vlasnik privatne tvrtke FH “Srebrena malina” na pet godina zatvora. Jelka Miličević, pravomoćno je oslobođena, prenosi Bljesak.

Objava Novalić potvrdio: Idem u zatvor pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima