Obavijest o ažuriranju podataka u Registru poljoprivrednih gospodarstava i Registru klijenata u 2024. godini

Obavještavamo poljoprivredne proizvođače, fizičke i pravne osobe s područja općine Čitluk, koji su kod nadležne službe upisani u Registar poljoprivrednih gospodarstava (RPG) i Registar klijenata (RK) , da su prema odredbama Pravilnika o upisu u Registar poljoprivrednih gospodarstava (“Službene novine FBiH”, broj:42/08) obvezni ažurirati podatke u Registru.

Rok za ažuriranje podataka je od 01.01. do 31.03. 2024. godine.

U konkretnom slučaju navedeno znači da su poljoprivredni proizvođači obvezni ažurirati podatke poljoprivrednih kultura na zemljištu, kao i brojno stanje stoke po vrstama, te ostale podatke koji se vode u Registru bez obzira da li je na gospodarstvu bilo promjena ili ne. Svi koji su upisani u RPG bilo da ostvaruju poticaj za biljnu ili animalnu proizvodnju obavezni su uz potrebne obrasce za ažuriranje dostaviti i dokaz o pravu vlasništva, odnosno posjedovni list.

Svi klijenti koji se prvi put upisuju u Registar poljoprivrednih gospodarstava i Registar klijenata, a apliciraju za ostvarivanje novčanih potpora u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji u 2024. godini, po obavijesti Federalnog ministarstva poljoprivrede šumarstava i vodoprivrede također se trebaju upisati u gore navedenom roku od 01.01. do 31.03.2024. godine.

Naknadno urađene promjene neće se uzimati u obzir za novčane potpore u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Na stranici www.farmerportal.ba možete:
– provjeriti vlastite podatke iz Registra poljoprivrednih gospodarstava i klijenata
– informirati se o pravima na novčane potpore u skladu sa prijavljenim resursima
– preuzimati sve potrebne već popunjene obrasce ovisno od faze proizvodnje
– provjeriti statuse podnesenih zahtjeva
– pregledati i preuzeti propise vezane za ostvarivanje prava na novčane potpore

Obrasci se mogu preuzeti i na info pultu šalter sale u zgradi Općine Čitluk te u privitku.

Mole se poljoprivredni proizvođači da što prije pristupe ažuriranju podataka u RPG/RK kako bi se izbjegle gužve prilikom obrade zahtjeva.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti na kontakt telefon broj: 036/ 640-577, svakim radnim danom u vremenu od 07-15.00 sati.

Služba za gospodarstvo Općine Čitluk

Privitak:

Obrasci

The post Obavijest o ažuriranju podataka u Registru poljoprivrednih gospodarstava i Registru klijenata u 2024. godini appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima