back to top

Obitelj Nizame Hećimović i građani Gradačca traže da FUP istraži trostruko ubojstvo

TNT RADIO

Obitelj, prijatelji Nizame Hećimović kao i građani Gradačca okupljeni u neformalnu grupu građana traže da Federalna uprava policije pokrene istragu trostrukog ubojstva u ovom gradu.

Kako navode u zahtjevu, tamošnji MUP nije poduzeo potrebne radnje s ciljem zaštite Nizame Hećimović. U zahtjevu je, između ostalog, navedeno:

“Mi članovi obitelji ubijene Nizame Hećimović, kao i naših sugrađana oca i sina Džengiza i Denisa Ondera, imamo pravo na istinu i tražimo da viši organi provedu temeljitu istragu zbog čega policijske snage u Gradačcu i ostalim dijelovima TK-a, nisu poduzele blagovremene radnje koje su sigurno mogle spriječiti ubojstvo, najprije Nizame Hećimović, koja se krila u kući tetke Zijade Pamuković udaljene dvije minute od policijske stanice što je dobro bilo poznato policiji, kao i opasnost koju predstavlja njen ubojica, a kojem je ista policija omogućila godinama da vršlja gradom s oružjem bez dozvole. Policija je kasnila najmanje 40 minuta za koje vrijeme je Nizama nasilno izvučena iz kuće u pucnjavu i sat nakon toga ubijena. Obitelj i javnost Gradačca nisu primili nikakvo priopćenje osim što su u medijima izjavljivali da su utvrdili da od policajaca nitko nije kriv. Obitelj također nije dobila nijednu riječ objašnjenja ni izvinjenja”, istakli su u zahtjevu.

Ovaj zahtjev dolazi nakon što je FUP preuzeo istragu nedavnog ubojstva Amre Karhimanović u Tuzli.

Podsjećamo, Nermin Sulejmanović je ubio oca i sina Denisa i Džengiza Ondera te Nizamu Hećimović što je prenosio uživo na društvenim mrežama, objavio je N1.

Obitelj Nizame Hećimović i građani Gradačca traže da FUP istraži trostruko ubojstvo Dnevni.ba.

dnevni.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima