back to top

Održana 11. speleološka škola Mijatovih Dvora

TNT RADIO

U razdoblju od 02. do 24. ožujka, tijekom četiri vikenda u suradnji s Povjerenstvom za speleologiju PSHB održana je 11. Speleološka škola Mijatovih Dvora.

Na ovogodišnju speleološku školu prijavilo se devet kandidata iz Tomislavgrada, Livna, Posušja i Širokog brijega, a sedam ih je uspješno odradilo sve zadatke i položilo završni ispit, te steklo zvanje “Speleološki pripravnik”.

Tijekom četiri vikenda polaznici su slušali predavanja: Speleologija, Speleološka oprema, Speleološke tehnike, Čvorologija, Kretanje, boravak i opasnosti u prirodi i speleološkim objektima, Turizam i zaštita speleoloških objekata, Geomorfologija i geologija krša, krš i krški fenomeni, Topografsko snimanje speleoloških objekata, Organizacija i dokumentacija speleoloških istraživanja, Biospeleologija, Fizikalna i kemijska obilježja speleoloških objekata, Paleontologija i arheologija u speleološkim objektima, Opremanje speleoloških objekata, Prehrana i bivakiranje u speleološkim objektima, Speleološki kampovi Mijatovih Dvora i Ekspedicija Nevidna voda 2021.

Terenski dio nastave izvodio se na speleološkim poligonima u Mandinu selu i Livnu, te u špilji Dahni i jamama Dobraljevac (25m), Matunuša (43m) i Fikreta (96m).

Završni ispit sastojao se od teorijskog dijela (pismeni i usmeni ispit), te praktičnog dijela (speleološki poligon i čvorologija).

Novi Speleološki pripravnici su: Marija Crnogorac, Ante Petrović, Ivana Ćavar Šarac, Mićo Miloloža, Ines Lozančić, Filip Anić i Iva Karačić.

“Našim novim speleološkim pripravnicima želimo puno uspjeha i sreće u daljnjem bavljenju speleologijom”, priopćeno je iz SD Mijatovi Dvori.

Speleološko Društvo Mijatovi Dvori 

Objava Održana 11. speleološka škola Mijatovih Dvora pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima