Optužnica protiv Kalabe zbog nanošenja štete tvrtki iz Posušja

Podignuta je optužnica protiv Ljubomira Kalabe zbog nanošenja štete tvrtki iz Posušja.

Optuženi se tereti za koruptivno kazneno djelo, odnosno da je zloupotrebom položaja ili ovlasti, iskoristivši službene ovlasti direktora u Uredu za veterinastvo BiH, svjesno nanio štetu pravnom subjektu iz Posušja u iznosu od 411.673,50 KM.

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju podigao je optužnicu protiv Ljubomira Kalabe, rođenog 1957. godine u Bugojnu, državljanina BiH i Republike Srbije, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Optuženi se tereti da je, postupajući u svojstvu službene osobe u institucijama BiH, za vrijeme kada je obavljao poslove direktora Ureda za veterinarstvo BiH, tijekom 2020. godine, bez ispunjenja zakonskih uvjeta donio obvezno Uputstvo o privremenoj zabrani izdavanja i potpisivanja veterinarsko zdravstvenih certifikata spomenutom gospodarskom subjektu, te onemogućio izvoz i prodaju već pripremljenog goveđeg mesa u Republiku Tursku u količini od oko 41 tone (41.785,78 kg), koje je zbog toga propalo i bilo uništeno, na koji način je prouzrokovao materijalnu štetu u novčanom iznosu od 411.673,50 KM.

Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti iz članka 220. stavka 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Objava Optužnica protiv Kalabe zbog nanošenja štete tvrtki iz Posušja pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima