OVI ZNAKOVI SU MILJENICI ZVIJEZDA Vedski horoskop najavljuje drastične promjene za 2024.

Stvari idu sasvim dobro, iako je do ljeta prisutan teret nekih promjena, suočavanja sa obavezama lične transformacije.

Ove godine Strijelci idu punom parom. Kreativnosti i dobrih ideja ima na pretek, zabave i možda zaljubljivanja u prvom dijelu godine. Nakon toga sledi pametno riješavanje problema i potreba da se fokus prebaci na zdravstvena pitanja, ne samo fizička već i mentalna.

U tekstu koji sledi Dean Valentić, vedski astrolog, opisuje različite potencijale, moguće opcije koje su dostupne za izbor, resurse koji su dostupni za korišćenje, ali i neke blokade i prepreke za narednu godinu.

I sve je to raspoređeno po znacima horoskopa da lakše pronađete sebe i da priču učinite malo individualnijom, mada je najindividualniji pristup lično savjetovanje ili godišnji horoskop.

Sve rečeno će se u najvećoj mjeri odnositi na vaš podznak; to je sve što je spolja, tijelo, karakter i ponašanje, inteligencija i odluke koje donosimo i sve posljedice koje iz toga proizilaze. Pored tijela imamo i dušu i um. Duša je Sunce i govori o resursu koji je duši dostupan, tako da slijedeći opisi u odnosu na znak Sunca govore o potencijalu u oblasti resursa koje želite da iskoristite za ostvarivanje svoje životne misije.

Ako pogledate u znak Mjeseca, onda treba da se osvrnete na emocionalnu potrebu i mentalno stanje. Dakle, ove opise možemo razumijeti sa tri značajna nivoa: tijelo i fizički (ascendent), duša i resurs (Sunce), um i emocionalne potrebe (Mjesec).

Za pionire zodijaka, Ovna, ovo je veoma dobra godina. Otvaraju se nove mogućnosti, stižu znanja i dobri uvidi, a u drugoj polovini godine i neke finansijske mogućnosti. To će pokazati ko su pravi prijatelji. I bolje da je tako, da ne gajimo iluzije o prijateljstvu.

Isto sa ekonomskim napretkom, ova godina daje trezvenost i praktične odluke koje mogu biti osnova dugoročnog uspjeha. Moraće još malo da se odmori, opusti, možda putuje ili meditira. Teret obaveza i obaveza krade energiju, pa je potrebno pronaći balans između rada i odricanja s jedne strane i zabave i opuštanja s druge. Na proljeće će biti potrebno više pažnje posvetiti asocijacijama, pa ako postane previše intenzivno, povući se i strpljivo čekati da prođe. Neke stvari neće biti riješene silom.

Evo predviđanja i savjeta za svaki horoskopski znak.

Bik

U prvoj polovini godine Bik spava i sanja, a možda i meditira i vizualizuje buduće uspjehe, stvara planove za ostvarenje snova. Kako i dolikuje, jer druga polovina godine donosi nove početke, otvorena vrata za promjene, nesmetan rast i napredak. U poslu postoje stalne odgovornosti i teške, ali neophodne odluke koje ponekad izazivaju nezadovoljstvo.

Ali nema uspjeha bez odricanja i rada na koji su Bikovi navikli, sreća im ne dolazi ni lako ni brzo. Bilo bi dobro razmisliti koja udruženja mogu da pomognu i donesu napredak i realizaciju ličnih potencijala, jedinstvenih talenata koji već neko vrijeme čekaju na realizaciju.

Blizanci

Za Blizance je prvi dio godine zabavan sa možda nekim neostvarenim željama. Kasno proljeće i leto donose putovanja, upoznavanje novih ljudi i ideja, tako da se mogu roditi nove vizije budućnosti. Cijela godina je veoma živa, pa je potrebno više balansa između kuće, privatnih tema i svega što je spolja, a to su karijera, reputacija i spoljni uspjeh. Mogući su sukobi sa vlastima, od kojih je i otac, a može biti i gazda na poslu ili država, ne daj Bože, pravosuđe.

Rak

Rakovi imaju godinu novih mogućnosti i mogućnosti u karijeri, ekonomiji, kao i u druženju i prijateljstvima. Stvari idu sasvim dobro, iako je do ljeta prisutan teret nekih promena, suočavanja sa obavezama lične transformacije. To može biti naporan proces sa nekim razočarenjima. Glad za znanjem prisutna je tokom cijele godine, pa će Rak biti spreman na sve samo da bi dobio odgovore na važna životna pitanja.

Lav

Kralj životinja ima testove u odnosima. Ako veza preživi testove, onda je kvalitetna i dugoročna. Drugim riječima, Lavovi, ako se ne razvedete ove godine, nećete se razvesti ni u budućnosti. Lav je idealista i moralista većinu godine, a u drugoj polovini godine mogu se otvoriti prilike za dobro poslovanje.

Neophodno je biti oprezan u finansijskim odlukama i ne preuzimati preterane rizike. Opasnosti mogu biti i druge vrste, a važno je uspostaviti ravnotežu između sigurnosti i želje da se pređe granice ili izađe iz zone komfora.

Djevica

Djevice su praktične. A inače znaju da dodaju, oduzmu, izračunaju šta više vredi. Ponekad se zbune i izgube u proračunima jer savršenstvo koje žele da postignu ne postoji. I to je zbunjujuće. Ali ove godine, Djevice su još praktičnije, prizemnije i trezvenije. Praktičnost do samog vrha.

Ovo je dobro za pokretanje poslova za koje želimo da budu dugoročni i profitabilni. Zaista, do kasnog proljeća bi se mogla ukazati prilika za promenu, a onda samo nastaviti tim talasom. I da, partnerstva, ove godine je važno napraviti balans između odnosa prema sebi i drugima, to je važno.

Vaga

Vaga ima situaciju sa djecom, a ženski dio cjelokupne populacije se bori sa ocem. Ove godine postoje testovi. Partnerstva se mogu proširiti, samo pazite da proširenje ne prelazi granicu. Imaćete važne zadatke za obavljanje, pa pazite da na kraju ne budete potrošeni i iskorišćeni.

Škorpija

A šta će biti sa Škorpijama na nivou 2024. godine? Emocionalno je teško, osjećaju se odgovornim za pronalaženje sigurnosti srca i uma. To može značiti nezadovoljstvo onim gdje se nalazite, spolja i iznutra. Možda vas to primorava da se preselite ili da introspekciju i da se nosite sa nezadovoljstvom iznutra.

Inteligencija pomaže u rešavanju problema u prvoj polovini godine, a u drugoj imate priliku da ostvarite svoje želje. Vratar koji čuva vrata kroz koja želje ulaze u život biće ljubazan i velikodušan. Godina je puna kreativnog naboja, pa će se pokazati individualnost i originalnost, bez obzira na to šta će okolina misliti.

Strijelac

Ove godine Strijelci idu punom parom. Kreativnosti i dobrih ideja ima na pretek, zabave i možda zaljubljivanja u prvom dijelu godine. Nakon toga slijedi pametno riješavanje problema i potreba da se fokus prebaci na zdravstvena pitanja, ne samo fizička već i mentalna. A onda pitanja zadovoljstva, samopouzdanja, pripadnosti, biće mnogo oblasti u kojima će se pružati mogućnosti za rad.

Praktičnost vlada tokom cijele godine, pa će donete odluke imati blagotvoran i dugoročan efekat. Moguće su promjene u karijeri i više pažnje na dom i porodicu.

Jarac

Jarčevi su pažljivi prema novcu, štedljivi su i minimalistički kada su u pitanju ulaganja. Kako i dolikuje, ovo je godina u kojoj bi trebalo preispitati odnos prema novcu, ali i čitav koncept opstanka i održavanja.

Prvi dio godine daje mogućnosti za selidbu ako želite ili možda neka druga dešavanja oko stanovanja, nekretnina, kuće i porodice. Nakon toga, druga polovina godine daje učenje, kreativnost, razvoj talenata i vještina. Ako studirate, možda ćete se zapitati da li je ta oblast znanja prava za vas, ali ovo su samo privremeni testovi. Kao riješenje u takvim situacijama slijedite svoje ambicije, ideje i vizije.

Vodolija

Što se tiče Vodolije, čeka ih godina važnih odluka i teških obaveza. Godina 2024. je godina u kojoj će Vodolije donijeti neke od najvažnijih odluka u svom životu. U prvoj polovini godine su pomalo idealistički, ali ipak prizemni, a u drugom dijelu godine blagodat doma i porodice, unutrašnji mir i samozadovoljstvo ublažavaju sva nametnuta opterećenja. Važno bi bilo obratiti pažnju na novac i kako će se on koristiti, odnosno trošiti životna sredstva, paziti na ekstravaganciju.

Ribe

Ribe su u godini fokusiranja na sebe, mogućeg zanemarivanja partnerstva zbog zasićenosti, dosade, nedostatka svrhe i smisla. Ribe bi mogle da budu nezadovoljne, posebno u proleće, iako im ništa ne nedostaje.

Stvari idu dobro, ali neka unutrašnja kočnica blokira potencijal pozitivnih izgleda. Tako će se Ribe boriti sa nekim od svojih samosabotaža. U drugoj polovini godine idealizam će rasti, procvjetaće mogućnost timskog rada, a zadovoljstva će biti dostupna, odnosno ostvariva, prenosi Atma.hr/zena.blic.rs

BONUS VIDEO:

mostarski.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima