POČINJE EVROPSKO PRVENSTVO U RUKOMETU: BIH IGRA PROTIV ŠVEDSKE, MOŽEMO LI DO SENZACIJE?

Utakmica se igra u Mannheimu s početkom u 20 sati i 30 minuta.

Loš nastup na Yellow Cupu u Švicarskoj nije bio dobra uvertira. Doživjeli smo tri ubjedljiva poraza u pripremnim utakmicama od selekcija Argentine, Švicarske i Rumunije.

Selektor Irfan Smajlagić govorio je za zvaničnu stranicu RS BiH i istakao kako je najbitnije da igrači daju svoj maksimum, da će rezultat biti posljedica igre, te da je spisak još uvijek otvoren.

  • Vrlo teško je da ekipa bude u nekom idealnom stanju. Povrede, bolesti, različite forme, diktiraju kvalitet treninga i samih priprema. Ipak, to su okolnosti na koje možemo vrlo malo uticati, ali moramo se adaptirati i pripremiti najbolje što možemo. I ovaj pripremni turnir je pokazao da smo u energetskom deficitu, odnosno da moramo praviti što više rotacija da bi pojedini igrači mogli izdržati ritam kojeg zahtjevaju ove utakmice – kaže Smajlagić.
POČINJE EVROPSKO PRVENSTVO U RUKOMETU: BIH IGRA PROTIV ŠVEDSKE, MOŽEMO LI DO SENZACIJE?

Dodaje da su utakmice na Evropskom prvenstvu takvog kvaliteta gdje se sve kažnjava.

– Ako niste u stanju energetski parirati protivniku, onda vrlo brzo na naplatu dolaze sve greške i u odbrani i u napadu. Ovih dana, bez obzir na turnir koji je bio prenaporan, mi smo se regenerirali, akumulirali snagu i resetovali i očekujem da će to biti puno bolje početkom prvenstva – dodao je.

Naveo je da  rezultati na turniru nisu ni bili primarni cilj.

  • Primarni cilj je početak EURO protiv Švedske. Očekivati od utakmice mogu jedino da igrači odigraju na svojoj razini, što stalno potenciram, da budu na maksimumu i posljedica toga će biti rezultat. Ne smijemo se zavaravati, znamo ko je Švedska. Bitno je da imamo kontinuitet kako igranja, tako i izdržljivosti, da se ne pada psihološki. Ove tri utakmice su pokazale da djelujemo 40 minuta korektno, a onda dolazi do zamora. Utakmica protiv Švedske će biti dobar test na svim poljima, energetski, motivacijski, mentalno koliko smo spremno. Očekujem od igrača da daju maksimum, a rezultat će biti posljedica igre – istakao je Smajlagić.

Drugi duel u grupi s Nizozemskom na rasporedu je 13. januara dok dva dana kasnije igramo s Gruzijom, gdje bismo pobjedom mogli tražiti drugi krug.Na prethodna dva Eura naša selekcija je upisala sve poraze.

(A. J.)

The post POČINJE EVROPSKO PRVENSTVO U RUKOMETU: BIH IGRA PROTIV ŠVEDSKE, MOŽEMO LI DO SENZACIJE? first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

javno.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima