back to top

Počinju pojačani inspekcijski nadzori u FBiH

TNT RADIO

Federalni inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove počinju od ponedjeljka, 11. ožujka, akciju pojačanih inspekcijskih nadzora na području Federacije BiH.

Cilj je suzbijanje nezakonitih djelatnosti u pojedinim područjima inspekcijskog nadzora koje su prepoznate pod pojmom sive ekonomije, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove Sarajevo (FUZIP).

Također, napominju da je 12 federalnih tržišno, turističko-ugostiteljskih inspektora Federalnog tržišnog inspektorata započeo pojačani nadzor sedam dana ranije, 4. ožujka.

Nadzore provode Mješoviti timovi Federalne uprave za inspekcijske poslove i županijskih inspekcijskih organa, u skladu s “Programom pojačanih inspekcijskih nadzora na području svih županija u Federaciji Bosne i Hercegovine” za razdoblje ožujak-kolovoz ove godine.

Predmet inspekcijskih kontrola su, između ostalih, prometovanje roba i usluga, vođenje poslovnih knjiga, prometovanje drvnih sortimenata, promet građevinskog materijala, izdavanje fiskalnih računa, korištenje novčanih poticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, obavljanje farmaceutske djelatnosti, te nadzori u drugim područjima iz nadležnosti 11 federalnih inspektorata. Pojačani nadzori obavljat će se do 25. kolovoza ove godine.

Iz FUZIP-a apeliraju na gospodarske subjekte da usklade svoje poslovanje s pozitivnim propisima kako ne bi bili predmet sankcioniranja. Po okončanju akcije pojačanog inspekcijskog nadzora na području Federacije BiH, javnost će biti informirana o rezultatima iste, stoji u priopćenju.

Objava Počinju pojačani inspekcijski nadzori u FBiH pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima