back to top

Ponudio policajcima mito od 100 KM: ‘Voljan sam vas počastiti…’ |

TNT RADIO
Ponudio policajcima mito od 100 KM: ‘Voljan sam vas počastiti…’

Aleksandar D. osuđen je u Okružnom sudu Banja Luka na novčanu kaznu od 2.000 KM zbog davanja mita od 100 KM policajcima u siječnju prošle godine.

U presudi je navedeno da je kaznu dužan platiti u roku od tri mjeseca od dana pravosnažnosti presude ili će biti donesena naredba o prinudnom izvršenju, odnosno odluka da se svakih 100 KM novčane kazne zamijeni jednim danom zatvora.

“Optuženom je sud izrekao mjeru oduzimanje predmeta i to jedne novčanice od 100 KM, koja će se nakon pravosnažnosti presude predati Agenciji za upravljanje oduzetom imovinom na dalje”, navedeno je u presudi.

Optužnicu protiv njega je podiglo Tužiteljstvo RS-a, a teretio se da je 24. siječnja 2023. godine oko 22.25 sati u Banjoj Luci, upravljao vozilom marke Jeep Patriot kada ga je zaustavila policijska patrola PU Banja Luka, a odbio je da ga testiraju na prisustvo alkohola i droga u organizmu.

– Oglas –

“Nakon što su ga upozorili da time može počiniti krivično djelo davanje mita, iz novčanika je izvadio novčanicu od 100 KM i pružio je govoreći: “Sačekajte ljudi da se dogovorimo da vas počastim i da idem kući”. Nakon toga je novčanicu stavio u džep službene jakne policajca G. A.”, piše u presudi.

– Oglas –

hip.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima