Pretukao ženu, pa uzeo oružje i upucao psa |

Pretukao ženu, pa uzeo oružje i upucao psa

Policija je izvršila pretragu doma Davora Firića u Klisu, tijekom koje je pronađena zapanjujuća količina droge i oružja. U kući su pronađeni osam kilograma marihuane, kilogram amfetamina te puška, pištolj i streljivo.

No, Firić nije bio prisutan tijekom pretrage jer je već drugi dan u bijegu nakon što je brutalno napao svoju suprugu i usmrtio psa. Supruzi je nanio teške ozljede, uključujući slomljen nos, skočni zglob te ozbiljne ozljede oka, zbog čega je primljena na liječenje u KBC Split.

Prije sedam godina također je bio nasilan prema tadašnjoj supruzi. Premlatio ju je na igralištu, a potom se na pet sati zatvorio s maloljetnom kćeri i prijetio da će ubiti i sebe i nju. I tada je imao oružje uza sebe, piše Dnevno.hr.

I sinovi problematični

Policiji su dobro poznati i sinovi Davora Firića. Ante Firić tukao se na utakmici Partizana i Crvene zvezde u Beogradu. Sandro Firić osuđen je na 12 godina zatvora zbog ubojstva Branka Mijatovića, dok je Ante Firić bio član splitske ekspedicije tijekom nereda na Partizanovom stadionu u Beogradu. Poginuo je prije pet godina pretrčavajući autocestu.

– Oglas –

Podsjetimo, prije sedam godina na igralištu je istukao suprugu, a zatim se s maloljetnom kćeri zatvorio u kuću. Prijetio je da će ubiti sebe i nju, a sa sobom je imao automatsku pušku. Specijalna i interventna policija je poslana na teren, a pregovori s Firićem trajali su pet sati.

Kako se neslužbeno doznaje, u nekoliko je navrata najavljivao svoju predaju, no to se ipak nije dogodilo pa su u policiji zaključili da ih zavlači i sebi kupuje vrijeme. Popodne je raspisana tjeralica i objavljena njegova fotografija, a s obzirom na nasilnu prošlost bjegunca za njim tragaju sve raspoložive snage.

– Oglas –

“Pozivamo građane ukoliko imaju korisne informacije o osobi s fotografije da nas o tome obavijeste pozivom na broj 192, obavijeste najbližu policijsku postaju ili na e-mail adresu splitsko-dalmatinska@policija.hr”, javila je PU Splitsko-dalmatinska.

– Oglas –

hip.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima