Prijavili nestanak muškarca iz Čapljine, pronađen u automobilu na dnu Neretve

U mjestu Krućevići, na području između Čapljine i Čitluka, sinoć je iz rijeke Neretve izvučeno beživotno tijelo 43-godišnjeg D.J. iz Šurmanaca, potvrđeno nam je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Nesretni muškarac je, najvjerovatnije, svojim automobilom Škoda Fabia sletio u rijeku Neretvu nadomak svoje kuće, a prethodno je njegov nestanak, sinoć u 18:45 sati, prijavila obitelj kojoj se zadnji put javio u nedjelju u kasnim poslijepodnevnim satima.

Nakon prijave o nestanku alarmirani su pripadnici Hercegovačke službe spašavanja (HGSS) Čapljina, a nedugo potom mještani Krućevića su u blizini vodovodne stanice u koritu rijeke Neretve uočili vozilo o čemu je odmah obaviještena policija u Čitluku.

Kako su naveli iz HGSS-a Čapljina, oni su zajedno s kolegama iz Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar u potopljenom vozilu uočili tijelo.

– Nakon toga se pristupilo izvlačenju tijela i vozila čime je završena potraga – objavili su iz HGSS-a.

Dežurni liječnik ekipe Hitne pomoći na licu mjesta je konstatirao smrt, a prema svim dosadašnjim informacijama tokom uviđajnih radnji radi se o samoslijetanju. Također, naložene su sve druge neophodne istražne radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja svih okolnosti ovog tragičnog događaja.

Objava Prijavili nestanak muškarca iz Čapljine, pronađen u automobilu na dnu Neretve pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima