PROGNOZA vremena u sljedeća četiri dana: Hladno, oblačno, povremeno kiša i snijeg

U utorak, 23.01.2024., u prvoj polovini dana oblačno sa susnježicom ili snijegom. U nizinama će padati i kiša koja se može smrzavati na hladnom tlu. U drugoj polovini dana prestanak padavina i postupno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -1°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 11°C.


U srijedu, 24.01.2024., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni prije podne će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9°C, na jugu zemlje do 13°C.

U četvrtak, 25.01.2024., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne i sredinom dana u nizinama s prolaznom slabom kišom, a u višim područjima sa snijegom. Na jugu zemlje bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C.

U petak, 26.01.2024., više oblačnosti se očekuje u jutarnjim satima. Veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Novo naoblačenje sa zapada tijekom noći na subotu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C, na jugu zemlje do 13°C, objava je Federalnog hidrometeorološkog zavoda B i H.

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima