back to top

REKLI BIMO – KONAČNO! Zidane je dobio prvu konkretnu ponudu za novi posao i to iz Italije

TNT RADIO

Zinedine Zidane već dugo trenira, ali mu se ne žuri. Ima kriterije za odabir novog kluba, a sada je dobio ponudu od velikog kluba u kojem je igrao i kao igrač.

Nedavno je slavni Francuz otkrio da je spreman vratiti se u akciju, a sada je navodno dobio i prvu konkretnu ponudu. Juventus ga želi na svojoj klupi.

Trenutačno je trener Bianconera Massimiliano Allegri, koji je drugi put na toj poziciji. Imenovan je u ljeto 2021., a ima ugovor do kraja sljedeće sezone.

Hoće li slavni Zizu prihvatiti ovu ponudu, ostaje za vidjeti. Osim Juventusa, za njega su interes pokazali minhenski Bayern i francuska reprezentacija.

Podsjetimo, za Juventus je kao igrač igrao pet godina. U ljeto 1996. stigao je iz Bordeauxa, a pet godina kasnije otišao je u Real Madrid za tada rekordnih 78 milijuna eura.

“Kada sam bio igrač, mogao sam izabrati praktički bilo koji klub za koji sam želio igrati. Kao trener nema 50 klubova u koje treba otići, postoje dvije-tri mogućnosti.

Kriterij prihvatljivosti? Ako odlučim negdje ići, idem tamo po pobjedu. Postoje i drugi razlozi zašto ne mogu pronaći klub. Jezik, na primjer. Određene situacije otežavaju stvari. Ljudi me pitaju hoću li trenirati Manchester United. Razumijem engleski, ali nisam baš dobar u njemu.

Znam da ima trenera koji idu u klubove, a da savršeno ne znaju jezik dotičnog prvenstva, ali ja radim drugačije. Da bi se pobjeđivalo potrebno je naučiti mnoge elemente igre, govorimo o globalnom kontekstu.

Također, znam što trebam za pobjedu i ne odustajem od svojih principa, rekao je Zidane za Lâ€Ekip.

Sportska centrala

javno.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima