back to top

Sezona Riba je vrijeme turbulentnih emocija i promjena

TNT RADIO

Pošto je 2024. prestupna godina, dobijamo dodatni dan u sezoni Riba. Sunce će biti u znaku Riba od 18. februara do 19. marta. Ribe su posljednji znak zime i završavaju astrološki kalendar.

Kao promjenljiv znak, Ribe označavaju kraj sezone i vrijeme je da završite projekte i emocije prije nego što pređete na sljedeću. Možda se osjećamo kao da smo u žurbi, umjesto da uživamo u svakom trenutku.

Ribama vladaju dvije planete — ekspanzivni i srećni Jupiter (tradicionalni) i iluzorni i misteriozni Neptun (moderni). Dakle, u redu je ponekad se izgubiti u našem svijetu sve dok se fokusiramo na ljubav prema sebi i radimo stvari koje nam donose radost. Uključivanje u aktivnosti poput čitanja romana, bavljenja hobijem ili gledanja emisije može nam pomoći da bolje otkrijemo sebe i povežemo se sa svojim srcima. Sve dok se pojavljujemo na obaveznim aktivnostima i na poslu, u redu je da ostanemo uvučeni u naš lični život do kraja vremena.

Vrijeme snažnih emocija

Tokom sezone Riba, naša intuicija i emocije su pojačane jer su Ribe promjenljiv vodeni znak. Kao rezultat toga, imamo tendenciju da apsorbujemo osjećanja od onih koji nas okružuju u našu auru, omogućavajući nam da intuitivno osjetimo šta drugi misle i osećaju. Ovo nas može ostaviti da se osjećamo ranjivo, zbog čega je presudno da postavimo energetske granice sa drugima. Uprkos poteškoćama u postavljanju ograničenja u ovom trenutku, od suštinskog je značaja da damo prioritet sopstvenim potrebama i blagostanju. Pošto ćemo biti empatičniji u mjesecu koji je pred nama, to ponekad može otežati prepoznavanje kada smo iskorišćavani. Međutim, ključno je pronaći ravnotežu i osigurati da ne dozvolimo drugima da nas uzimaju zdravo za gotovo. Ovo nam pomaže da zadržimo samopoštovanje i da se osjećamo sigurnije.

Poznato je da Ribe imaju jedinstvenu estetiku i ukus i jedan su od najkreativnijih znakova zodijaka, sa nevjerovatnom maštom. Ona gleda na svijet drugačije, dajući Ribama prelijepu perspektivu. Tokom sezone Riba, svi možemo da prihvatimo ovu izuzetnu kreativnost koja nam daje drugačije sočivo. Ako postoji projekat na kojem radite već duže vrijeme, ovo je trenutak u kojem možete razumjeti dijelove slagalice i koristiti ih da kreirate nešto jedinstveno. Naše umjetničke ideje divljaju, omogućavajući nam da svoje vizije odnesemo u nove dubine. Ovo čak može uticati na naša osjećanja u vezi sa vezama kako ih možemo vidjeti sa sanjivog, romantičnog i ideološkog stanovišta, navodi Refinery29.

Ovo može biti transformativni i iscjeljujući trenutak u kojem razmišljamo o svojim životima i pravimo male korake ka ličnom rastu – baš kao što Ribe, poslednje sazviježđe u zodijaku, nauči iz svake lekcije. Dodirujući našu unutrašnju magiju, možemo podići svoje živote. Ključ je da ostanemo prizemljeni da bismo napravili promjene u našim životima.

Sezona Riba je savršena za sanjare i inovatore. Nudi novu perspektivu koja može obogatiti naše živote i pokrenuti naše emocije, poput saosjećanja. Ako tražite zabavan bijeg od stvarnosti, pokušajte da se oslobodite svakodnevnog života vikendom ili poslije posla. Ove godine ćemo to raditi, posebno kada Merkur i Venera klize u Ribe 23. februara i 11. marta, i tokom mladog mjeseca 10. marta, kao i kada se sunce i Neptun sudare 17. marta.

Važni astrološki datumi:

18. februar: Sunce ulazi u Ribe, pojačavajući naše emocije i intuiciju.
19. februar: Sjeverni čvor i kentaur Hiron se ujedinjuju, nudeći ogromno isceljenje i saosećanje.
23. februar: Merkur ulazi u Ribe, povezujući nas sa našom intuicijom.
24. februar: Pun mjesec u Djevici pomaže nam da jasno razumijemo svoje emocije.
9. mart: Merkur ulazi u Ovna, dodajući snagu i direktnost našim riječima.
10. mart: Mlad mjesec u Ribama stavlja našu kreativnost u prvi plan naših života.
11. mart: Venera ulazi u Ribe, pojačavajući našu nježnost i velikodušnost.
17. mart: Sunce i Neptun se spajaju, budi naš umjetnički duh i najdublje snove.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima