Široki vratio titulu na Pecaru

Finale
Široki vratio titulu na Pecaru

Pobjedom nad Sparsom 82:69 (16:18, 18:17, 26:12, 22:22), u petoj finalnoj utakmici prvenstva BiH, Široki je po deseti put osvojio titulu prvaka.

Nakon sedam godina čekanja i u sjajnoj atmosferi sa 5 000 navijača, Široki je s 3:2 u pobjedama uzeo titulu. Mlada i talentirana momčad predvođena kapetanom Jurom Zupcom, svladala je favorizirani Spars. Obje ekipe u utakmicu su ušle dosta oprezno te je Spars u drugu četvrtinu ušao sa minimalnom prednošću od 16:18.

Ulaskom u drugu četvrtinu gostujuća momčad je igrala čvršće u obrani pa su se igrači trenera Danijela Jusupa morali dosta potruditi da dođu do poena i nisu dopuštali Sparsima da daleko odmaknu sa rezultatom. Do kraja prvog poluvremena momčadi su se izmjenjivale u vodstvu pa se na predahu otišlo sa rezultatom 34:35 u korist Sparsa.

„Utakmicu smo otvorili dobro, ali našim greškama njih smo vratili u igru. Na poluvremenu smo ušli jako i kada smo ušli u svoj ritam, do kraja smo to držali i na kraju smo slavili“, rekao je košarkaš Širokog, Mateo Drežnjak.

Sjajan ulazak Širokog u drugo poluvrijeme gdje su serijom 15:1 preuzeli vodstvo te su ih gosti pokušali primiriti zonskom obranom.

U posljednjoj četvrtini se ulazi rezultatom 60:47. Nošeni sjajnom podrškom sa tribina i raspoloženom braćom Drežnjak, Široki potpuno lomi Spars. Izabranici Marka Trbića nisu se uspjeli oduprijeti naletima domaće momčadi. Široki je čvrstom obranom lagano utakmicu priveo kraju i zasluženo slavio.

„Mislim da je velika pobjeda samim time što se napunila dvorana, što je toliki interes za košarku, što je sve proteklo fer i korektno. Imali smo sreće pa smo i dobili. Sa ovako mladom momčadi ja sam presretan“, izjavio je trener Širokog, Danijel Jusup.

Najučinkovitiji u redovima Širokog bili su: Mateo Drežnjak 21, D. J. Fenner 18 i Dario Drežnjak sa 17 poena, dok su kod Sparsa to bili Ibrahim Durmo i Slobodan Jovanović s po 13 poena.

Poraz svoje ekipe kratko je prokomentirao Kenan Kamenjaš. „Prije svega čestitao bi Širokom na zasluženoj tituli. Čitavu sezonu su bili prvi, zaslužili su to. Imali smo break loptu u Sarajevu, nismo je iskoristili. Došli smo ovdje, u ovoj atmosferi nakon nekog vremena podlegli smo pritisku, a oni su se polako počeli odvajati s rezultatom. Nismo izdržali, nismo se uspjeli vratiti“, rekao je Kamenjaš.

Mirza Teletović, predsjednik Košarkaškog saveza uručio je pehar kapetanu Juri Zupcu.

Bio je ovo velik događaj za sve igrače, ali i navijače Širokog koji su mladu momčad nakon 7 godina sjajnom podrškom nosili do ponovne, jubilarne titule prvaka.

Marija Jelić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista