„Kauboji“ na krilima Duvnjaka i Šege do pobjede protiv Srbije i plasmana u drugi krug

EHF
„Kauboji“ na krilima Duvnjaka i Šege do pobjede protiv Srbije i plasmana u drugi krug

Hrvatska rukometna reprezentacija sinoć je u Grazu došla do treće pobjede u skupini protiv Srbije i kao prvoplasirana potvrdila prolazak u drugi krug. 

Hrvatska se dosta mučila s realizacijom u prvom poluvremenu što dokazuje i podatak da su postigli svega osam golova za 30 minuta. Na poluvrijeme su otišli sa zaostatkom od dva gola (10-8).

U nastavku „Kauboji“ ubacuju u brzinu više i serijom 9-1 dolaze do pobjede.  Kapetan Domagoj Duvnjak je bio prvi strijelac s pet pogodaka, a fantastični Marin Šego sa 16 obrana zaslužio je epitet igrača utakmice.

Marino Marić sinoć nije nastupio zbog bolova u leđima, ali trebao bi se oporaviti do iduće utakmice koja je na rasporedu 16. siječnja protiv pobjednika skupine B.

U subotu slijedi susret protiv Njemačke, u ponedjeljak 20. siječnja je ogled protiv B2, a u zadnjem kolu, 22. siječnja slijedi hrvatsko - španjolski okršaj. Dvije prvoplasirane momčadi iz nove skupine proći će u polufinale.

Može se reći da Hrvatska i sa smjenom generacije ima velike šanse na ovom Euru jer su otpali jedni od glavnih favorita, Francuska.

Nijemci se muče, pa su tako sinoć jedva došli do pobjede protiv Latvije, a Danci mogu zahvaliti svom golmanu Landinu Jacobsenu koji ih je sa velikih 20 obrana ostavio u utrci za drugi krug. Naime, ako Mađarska ostane neporažena u idućoj utakmici i Danci mogu pakirati kofere kao i Francuska.

Ako Hrvatska bude imala navijačku podršku u nastavku turnira kao i do sada, možda se mogu nadati velikim stvarima.

Alen Čule

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista