Dujmović branio, Sabić, Rezić i Kovač su dali golove

BiH 3:2 Belgija
Dujmović branio, Sabić, Rezić i Kovač su dali golove

“U21” reprezentacija BiH je odigrala posljednju utakmicu kvalifikacija za Euro 2021. protiv Belgije. Jaka Belgija je poražena u Koševu 3:2. Na kraju utakmice je savladalo veliko slavlje.

Prva utakmica protiv Belgije se odigrala prošle godine u devetom mijesecu rezultatom 0:0. Iako je prije utakmice izbornik Slobodan Starčević istaknuo da je reprezentacija Belgije jedna od najjačih mladih reprezentativaca uspijeli su iznenaditi s pobjedom.

Na samom početku bila je bolja Belgija i u sedmoj minuti pao je pogodak Thibau De Smet. Zmajevi nisu imali prilike do 29 minute kada je Lukić prošao uz liniu i povratnu loptu poslao Milanu Saviću koji je izjednačilo utakmicu. Odmah nakon prvog gola u 31’ Rezić pogađa nevijerojatan šut koji Belgijski golman nije mogao obraniti i stavlja rezultat u korist Bosne i Hercegovine 2:1.

Drugo poluvrijeme Dujmović je spasio i dobro branio Belgijske prilike. A u 70 minuti Stefan Kovač uspijeva dati gol sjajnim pogotkom koji dovodi u prednost BiH s 3:1. Mladi Zmajevi su i dalje branili, ali zbog jednog penala u korist Belgije, koji pogađa Loïs Openda prednost BiH se smanjila na 3:2. Rezultat koji ostaje i do kraja utakmice.

Reprezentacija “U21” je završila na trećem mjestu u skupini. Prva je Njemačka, druga Belgija, a iza Zmajeva su Wales i Moldavija.

Azra Isić
 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista