Ekipa Sutjeske iz Nikšića pobjednik Memorijalnog turnira „Andrija Anković

gabela
Ekipa Sutjeske iz Nikšića pobjednik Memorijalnog turnira „Andrija Anković

Momčad Sutjeske je obranila naslov na Memorijalnom turniru u Gabeli, nadigravši u finalu ekipu Zrinjskog tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Na stadionu Perica Pero Pavlović je nakon regularnog dijela rezultat glasio 2:2, da bi crnogorski tim sretnijim izvođenjem udaraca s jedanaest metara stigao do treće uzastopne titule na ovom turniru.

Strijelci za Zrinjski su bili Gojković i Govedarica, a za pobjedničku momčad Grivić i Ćetković.

Zrinjski se u finale plasirao pobjedom od 2:0 protiv Neretve iz Metkovića. Sutjeska je i u polufinalu slavila tek poslije jedanaesteraca, svladavši GOŠK iz Gabele, koji je ujedno i domaćin i organizator turnira. Nakon 90 odigranih minuta rezultat je bio 1:1.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Božo Marković iz Sutjeske, a najbolji strijelac je Marko Ćetković, također iz pobjedničkog tima. Najboljim vratarem je proglašen golman Zrinjskog Vojin Savić.

Direktor GOŠK-a Andrija Jurković je bio zadovoljan po završetku turnira. „ Zahvaljujem se svim ekipama na sudjelovanju, sretan sam zbog još jednog uspješno organiziranog turnira. Nama sada slijedi nastavak natjecanja u Prvoj ligi FBiH, a cilj nam je naravno povratak u Premijer ligu“, kazao je Jurković.             
                                                                                                                     
Ovo je bio 30. jubilarni turnir u Gabeli, a prvi je održan 1986. godine.  Ujedno je i najstariji aktivni nogometni turnir u Bosni i Hercegovini, a nosi ime po Andriji Ankoviću, legendarnom igraču rođenom u Gabeli. Anković je najvećim dijelom svoje karijere nastupao za Hajduk iz Splita, za kojeg je postigao čak 250 golova. Također je s reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rimu 1960. godine.

Tadej Božić / Mario Tipurić
 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista