Gradonačelnik Bešlić: Run Weekend će biti i turistička manifestacija

Mostar Half-Maraton
Gradonačelnik Bešlić: Run Weekend će biti i turistička manifestacija

Održana je konferencija za medije „Mostar Run Weekend 2019“ u prostorijama Sportskog saveza grada Mostara.

“Ovo je prigoda da simbolično, preko svih mostova, povežemo svestanovnike ovoga grada te da ovakva manifestacija, osim sportsko-rekreacijske u buduće bude i turistička”, rekao je gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić.

Već je treća godina kako se organiziraju utrke Mostar Run Weekend, a koje pored polumaratona ima još dvije utrke. Utrke za djecu (jedan kilometar) i Humanitarna utrka za „Udrugu dijabetičara HNŽ (četiri kilometra).
Start Mostarskog polumaratona je u subotu 23. ožujka u 9.00 sati kod mosta“Vojno” u Potocima i završit će se ispred MepasMall-a.
Pored utrke organizirana je i konferencija na temu „Trčati za zdrav život“. Održat će se dan prije polumaratona 22. ožujka u hotelu Mepas Mall na šestom katu.

„Ova naša manifestacija dobiva edukativni karakter, dolaze nam predavači iz cijele regije koji će govoriti o problematici trčanja, prevenciji sportskih ozljeda, rehabilitaciji, o trčanju kao stilu života i pripremama za trkače“, izjavio je Franjo Lovrić predsjednik organizacijskog odbora Mostarskog polumaratona.

Na polumaraton ove godine se prijavilo 600 trkača iz 15 zemalja svijeta od kojih bi se samo njih 20-ak  mogao zvati profesionalnim atletičarima. Ostali su rekreativni trkači, te sportski turisti kojma će bit ponuđeno da u sklopu utrke upoznaju grad Mostar i njegova značajnija mjesta.

Uz humarnitarne svrhe, na dan utrke moći će se ispred Mepasa dodatno informirati o dijabetisu i izmijeriti razina šećera u krvi te dobiti sve potrebne informacije.

Azra Isić / Vanna Pehar

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista