Hrvatska u teškoj skupini u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Košarka
Hrvatska u teškoj skupini u kvalifikacijama za Olimpijske igre

NBA zvijezde Bogdanović, Šarić, Zubac i društvo nisu imali sreće; Aco Petrović s moćnim Brazilom dolazi u Split.

S nestrpljenjem su ljubitelji košarke u Hrvatskoj čekali ždrijeb dodatnih kvalifikacija za odlazak na košarkaški turnir Olimpijskih igara 2020. godine koje će se održati u Tokiju.

U švicarskom Miesu, u FIBA-inoj Kući košarke 'Patrick Baumann', održan je ždrijeb dodatnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2020 . Kao što je poznato dodatne kvalifikacije će se igrati na četiri različita turnira, svaki će imati po šest sudionika, a samo pobjednici turnira će se plasirati na Olimpijske igre.

Hrvatska košarkaška reprezentacija, koja će ovaj turnir igrati na domaćem parketu u splitskoj Spaladium Areni od 23. do 28. lipnja sljedeće godine, igrat će u skupini B.

Zanimljivo je kako je ždrijeb odlučio da u istu skupinu upadne Brazil kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Aleksandar Aco Petrović.

Osim Brazila u tzv. splitskoj skupini s Hrvatskom završili su još Rusija, Njemačka, Tunis i Meksiko. Samo će najbolja, od ukupno šest reprezentacija sudionika na svakom kvalifikacijskom turniru, izboriti plasman u Tokio.

Kao što je poznato domaćini turnira su Srbija, Litva, Hrvatska i Kanada.
Osam sudionika košarkaškog turnira na OI u Tokiju je već poznato. To su Španjolska, Argentina, Francuska, Australija, SAD, Iran, Nigerija te domaćin Japan.

Stjepan Nižić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista