Održan nogometni kamp ''Football no limits''

ljubuški
Održan nogometni kamp ''Football no limits''

Na gradskom stadionu Babovac u Ljubuškom održan je nogometni kamp na kojem je sudjelovalo 150 dječaka i djevojčica uzrasta od šest do trinaest godina.

Kamp pod nazivom ''Football no limits'' (''Nogomet bez granica'') organizira grupa volontera iz humanitarnih organizacija IPSIA i USACLI iz Milana (Italija) u suradnji s Calcioshop i dugogodišnjim prijateljima i partnerima u Bosni i Hercegovini. Osim članova kluba NK Sloga Ljubuški te talijanskih predstavnika kampu je nazočio i talijanski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Nicola Minasi.

Magistar kineziologije, trener u klubu NK Sloga te jedan od organizatora kampa Luka Herceg naveo je kako ova nogometna akademija već dugi niz godina djeluje na Balkanu. „Glavi cilj je usmjeravanje djece za bavljenje sportom, povezivanje i upoznavanje djece različitih nacionalnosti te usmjeravanje djece k pravim vrijednostima u društvu. Organizatori su se u Ljubuškom, kao i ostalim gradovima gdje je kamp održan, iznimno potrudili da sve prođe u najboljem redu, a na kraju su svi i djeca, i roditelji te i oni koji su sudjelovali u organizaciji otišli s osmijehom na licu'', kazao je Herceg.

Članovi organizacije IPSIA već preko dvadeset godina uz pomoć sporta, a uz pomoć  balkanskih suradnika, vrše integraciju između različitih vjerskih zajednica na Balkanu. Njihovi nogometni kampovi, ne samo u Bosni i Hercegovini, na cijelom Balkanu imaju aspekt razvijanja međuljudskih odnosa.  U Bosni i Hercegovini organizirali su kampove u dvanaest gradova (Banja Luka, Bijeljina, Bosanska Krupa, Bosanski Novi, Cazin, Kostajnica, Kozarc, Ljubuški, Mostar, Orašje, Sarajevo, Vogošča), a Ljubuški je bio posljednja stanica na toj turneji.

Ivan Kalfić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista