Toni Čolina, Marin Šego i Ivan Miličević o rukometnom klubu Izviđač

Tvorac talenata
Toni Čolina, Marin Šego i Ivan Miličević o rukometnom klubu Izviđač

„Ljubuški je dao dosta dobrih igrača i vrhunskih reprezentativaca Hrvatske i BiH. U vrijeme kad sam ja igrao u Izviđaču stvarno je bio na velikom nivou. Jako profesionalan klub i drago mi je da sam bio član“, rekao je hrvatski reprezentativac Marin Šego za treći.ba.

Da je Ljubuški grad sporta, kulture i najboljih igrača dokaz je rukometni klub Izviđač koji već desetljeće i pol ima svoje predstavnike u Hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji. Ove godine prvi put na Europskom prvenstvu sudjelovala je i BiH pa je popis igrača koji su u svojoj razvojnoj fazi nastupali za Izviđač uistinu velik. Čak 14 nekadašnjih igrača ovoga kluba nastupilo je na Europskom prvenstvu 2020.

Klupu Izviđača napustio je Petar Šuvak, a dobro poznato lice vodit će Ljubušake u nastavku sezone. Toni Čolina odlično poznaje rukometnu povijest svoga grada te ne može sakriti zadovoljstvo zbog činjenice da Ljubuški "proizvodi" reprezentativce dviju država.

„Jako sam sretan s obzirom da se bavim trenerskim poslom u Ljubuškom i to mi je velika čast. Kapa dolje svima i mi smo svi u Ljubuškom ponosni na njih“, tvrdi Čolina.

Čolina od nastavka sezone očekuje da se svi zajedno predaju radu i da probaju ostvariti najbolji rezultat, a plan je i dati više prostora mladim igračima.

„Politika kluba se promijenila i  prije nego što je počela sezona ambicije su porasle. Denis Buntić novi je direktor i okrenuli smo se onom što najbolje znamo, a to je rad s mladim kojima treba dati šansu“, ističe Čolina.

Izviđač je trenutno četvrti na ljestvici i za vodećim Borcem zaostaje 11 bodova, ali kao branitelji naslova vjeruju u dobar plasman i na kraju ove sezone.

Kapetan Ivan Miličević ističe kako je zadovoljan trenutnim stanjem kluba, nije rezultat koji su očekivali, ali misli da se ponovo kreću.

Popularni “Skauti” godinama su kontinuirano nastupali u europskim natjecanjima, kako u Ligi prvaka, tako u Kupu pobjednika kupova, gdje su odigrali nevjerojatno polufinale. Ljubuški je imao prilike ugostiti velike rukometne klubove poput: Barcelone, Ciudad Reala, Ademar Leona, Pick Szeged, Kiel, Magdeburg, Wintearthur i drugi.

Klub je osam puta osvajao prvenstvo Herceg-Bosne, a Kup devet puta, također Izviđač je i sedmerostruki prvak BiH.

Gordana Ilić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista