back to top

STRAVIČNO Ubio suprugu, sakrio dijelove tijela. Ponio ih kad se selio u drugu kuću

TNT RADIO

Jučer je na Zemaljskom sudu u Aachenu počelo suđenje 41-godišnjem Manfredu G. kojeg se sumnjiči da je 2016. godine ubio suprugu u kući u Gillrathu (okrug Geilenkirchena).

Slučaj se smatrao zatvorenim sve dok u kolovozu prošle godine nije pronađeno tijelo ubijene Dorote, koja je u vrijeme ubojstva imala 29 godina. Tijelo je pronađeno u novoj kući u kojoj je 41-godišnjak živio sa sinom i novom partnericom. Na sudu je rečeno kako je 41-godišnjak ostatke tijela ponio sa sobom nakon što se iselio iz stare i preselio u novu kuću, piše Fenix Magazin.

Kako javljanju njemački mediji, Poljakinja Dorota je nestala 8. listopada 2016. godine. U to je vrijeme sa suprugom i sinom živjela u gradiću Süsterseelu. Tog dana, kako je priopćilo državno odvjetništvo, mlada je žena razgovarala sa svojim novim dečkom. Dorota se htjela rastati od supruga. Htjela se s novom ljubavi i sinom preseliti u južnu Njemačku.

Tvrdio da je pobjegla

Dorotin suprug je u listopadu 2016. sam otišao na policiju i prijavio nestanak supruge. Prema informacijama istražitelja, Manfred G. je izjavio da se posvađao sa suprugom nakon čega je ona jednostavno pobjegla.

Policija je odmah pokrenula veliku akciju potrage. Pretražili su šumska područja i jezera. Ali stotine policajaca, ronilaca, pasa i stručnjaka s najnovijom forenzičkom tehnologijom nisu pronašli Dorotu niti ikakav trag.

Odjel za ubojstva je od početka sumnjao u suprugovu verziju priče.  Süsterseel je gradić s 1.600 stanovnika, ali u gradu ima kamera. Policija je pregledala snimke, ali nikoga nije bilo na ulicama 18. listopada 2016. godine.

Policija je sumnjala kako je žena umrla u kući. Istražitelji su sumnjičili supruga, ali nisu imali tijelo. “Bila je to vrlo nezadovoljavajuća situacija za sve nas. Znali smo tko je počinitelj, ali ga nismo mogli uhititi. Kuću u Süsterseelu smo nekoliko puta pretražili, supruga ispitali, ali bez uspjeha”, rekao je istražitelj.

U novoj kući nađena torba s dijelovima tijela

Istražitelji su tek prošlog kolovoza uspjeli napraviti pomak u slučaju “Dorota”. U šupi kuće u Geilenkirchen-Gillrathu u četvrti Heinsberg, gdje Manfred G. sada živi sa sinom i novom partnericom, policija je pronašla torbu s dijelovima tijela. Muž je uhićen.

Državno odvjetništvo pretpostavlja da je Manfred G. svoju suprugu ubio 18. listopada 2016. iz ljubomore. Vjeruje se da mu je Dorota prije toga priznala da je upoznala novog muškarca.

Zemaljski sud u Aachenu će  15. ožujka objaviti presudu u slučaju “Dorota”. Manfred G. mogao dobiti doživotnu kaznu zatvora.

STRAVIČNO Ubio suprugu, sakrio dijelove tijela. Ponio ih kad se selio u drugu kuću Dnevni.ba.

dnevni.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima