​Ova je konzola popularnija od PlayStationa, Xboxa i Switcha

Nintendo NES Classic
​Ova je konzola popularnija od PlayStationa, Xboxa i Switcha

U SAD-u u lipnju najprodavanija igraća konzola bio je Nintendov NES Classic, jeftina retro konzola s 30 igara iz osamdesetih.

Svi ljubitelji videoigara teško mogu odoljeti modernim konzolama – posljednje generacije Sonyjeva PlayStationa i Microsoftova Xboxa dolaze sa snažnim hardverom i igrama fantastične grafike, dok prošlogodišnji model Nintendova Switcha sa zabavnim igrama poput Super Marija i Zelde postiže odlične rezultate i već je prodan u skoro 20 milijuna primjeraka.

No usprkos odličnoj grafici, zanimljivim pričama i kompleksnosti igara modernih konzola, ljudi nekada samo žele pola sata ili sat vremena odigrati kratke zabavne igre uz koje će se opustiti i odmoriti.

Prije dvije godine Nintendo je upravo za takve gamere, ali i sve nostalgičare koji su u osamdesetima i devedesetima uživali u igrama na njihovim platformama predstavio NES Classic, malu retrokonzolu s 30 popularnih Nintendovih igara iz prošlog tisućljeća.

Ta je konzola brzo rasprodana, a u trgovinama u SAD-u ponovno je u prodaji od lipnja, a koliko je popularna među korisnicima i ljubiteljima retroigara najbolje govori podatak o prodaji igraćih konzola iz lipnja koji je objavio NPD.

Prema tim podacima, Nintendo Entertainment System (NES) Classic po prodaji je nadmašio sve konzole u SAD-u – dakle, prodan je u više komada od PlayStationa 4, novog Xboxa i Nintendova Switcha.

Osim nostalgije za modernom verzijom te retrokonzole, glavni razlog ovakvog prodajnog uspjeha NES-a jest njegova cijena.

Naime, u SAD-u se prodaje po cijeni od 59 dolara, što je za mnoge isplativa investicija koja će omogućiti sate i sate igranja s 30 instaliranih igara i klasika poput Super Marija, Metroida, Donkey Konga, Legende o Zeldi, Pac-Mana itd., prenosi Pogled.ba.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista