Google otkriva kako koristi vaše podatke

Promjene profila
Google otkriva kako koristi vaše podatke

Velike tehnološke tvrtke često su na udaru korisnika i grupa koje se brinu za privatnost građana. Iako tvrtke tvrde da se brinu kako privatni podaci korisnika ne dospiju u krive ruke, korisnicima je često teško pronaći te opcije koje bi ih trebale štititi.

Nakon što je otkriveno koliko su zapravo ranjivi podaci korisnika na Facebooku i druge velike tvrtke odlučile su promijeniti svoju praksu.

Tako je Google objavio kako je uveo promjene u izgled korisničkih profila zahvaljujući kojima će biti jednostavnije pronaći i koristiti opcije za zaštitu privatnosti.

Korisnicima je olakšan pristup relevantnim informacijama povezanima s osobnim podacima, uređajima koje koriste, metodama plaćanja, pretplatama, rezervacijama i kontaktima.

Oni koji nisu sigurni kako promijeniti neku od opcija ili gdje ju naći, sad mogu odgovor potražiti među stručnjacima koji će na najčešća pitanja odgovarati na posebno osmišljenom forumu.

Za sad su nove opcije dostupne samo korisnicima uređaja s Android operativnim sustavom, a iz Googlea ističu kako će kroz nekoliko mjeseci iste opcije biti dostupne i korisnicima na iOS-u i internetu.

Zimo

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista