back to top

U Grudama održan sastanak Županijskog odbora HDZ 1990

TNT RADIO

Županijski Odbor HDZ-a 1990 ŽZH održao je u četvrtak 7. ožujka sjednicu u Grudama na kojoj je donio sljedeće zaključke:

1. Budući da se nalazimo u izbornoj godini i da nam slijede listopad ski izbori u BiH te ubrzo i izbori u RH (parlamentarni izbori te izbori za Europski Parlament), ŽO HDZ-a 1990 ŽZH imenovao je Izborni stožer koji će rukovoditi svim aktivnostima vezanim za izborne procese. Na čelu Izbornog stožera je predsjednik ŽO HDZ-a 1990 ŽZH Radoslav Radišić, a članovi su Josip Pinjuh, Tomislav Topić i Ivan Milas.

2. Zadužuju se predsjednici Gradskih i Općinskih odbora HDZ-a 1990 da u svakom Gradu ili općini imaju kandidata za gradonačelnike i načelnike za predstojeće lokalne izbore, te da pripremaju osobe koje će se nalaziti na listama za Gradska i Općinska vijeća u gradovima i općinama u ŽZH.

Stavljen je poseban naglasak na kandidacijski proces i pažljiv izbor kandidata za liste HDZ-a 1990 kako bi se izbjegle ponovne/nove izdaje nakon što kandidati budu izabrani u Vijeća glasovima HDZ-a 1990 .

Obratiti pozornost na razumijevanje ideje, kolegijalnost i shvaćanje općeg dobra i korektnog javnog djelovanja.

3. Županijski Odbor HDZ-a 1990 ŽZH usvojio je zaključak da se zadužuje

  • Odbor za pravna pitanja :
    a) da pristupi izradi Prijedloga Zakona o zabrani oglašavanja i reklamiranja svih igara na sreću, kako sportskih kladionica, igara na
    aparatima na sreću, kockarnica i sl., u svim medijima i javnom prostoru.
    b) prijedlog je da se takvi objekti u kojima se priređuju razne igre na sreću, kladionice, kockarnice i sl. udalje minimalno 500 metara od školskih ustanova.

Po završetku pripreme uputiti inicijative u Parlament BiH, Parlament FBiH, Skupštinu ŽZH.

Obrazloženje: Ovisnost o kocki toliko se proširila da je trenutno najveća ovisnost poslije ovisnosti o uživanju duhanskih proizvoda. Nažalost, svakodnevno smo svjedoci uništavanja kompletnih obitelji jer se pojedinci ne mogu oduprijeti kockanju i klađenju. Smatramo kako treba hitno djelovati, osobito kako bi zaštitili našu djecu i mlade koji još uvijek nisu pali u iskušenje.

4. Županijski Odbor HDZ-a 1990 ŽZH uputio je Predsjedniku HDZ-a 1990 i Predsjedništvu HDZ-a 1990, zahtjev za preispitivanje članstva unutar
HNS-a, te sudjelovanja u Vladi FBiH, s obzirom da se krše sva osnovna načela i deklaracije HNS-a, te zbog nepoštivanja dogovora koji su doveli do stvaranja većine u FBiH, priopćeno je.

Post U Grudama održan sastanak Županijskog odbora HDZ 1990 je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima