U toku redovna akcija održavanja stabala JKP Standard Konjic

Javno komunalno preduzeće „Standard“ Konjic danas vrši redovnu akciju održavanja drvoreda, stabala. Stabla će se potkresati kako bi se osigurala sigurnost sugrađana, pojasnio je za Radio Konjic direktor JKP Standard Konjic, Samir Memić.

„Ovo su redovni poslovi JKP Standard. Zajedno sa našom gradskom komisijom smo izradili plan. Danas smo ovdje kako bi potkresali stablo lipe, ovo stablo je oboljelo, već duži niz godina je pratimo, u prethodnom periodu probali smo liječiti ovo stablo i već jednom smo je potkresavali. Danas vršimo još jedno preventivno potkresavanje kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.“– pojasnio je Memić.

U toku akcija održavanja stabala.

Zbog sigurnosti građana neophodno je preventivno djelovati.

„Gradska komisija na osnovu zahtjeva građana i prema našim prijedlozima izrađuje rješenja kako bi se aktuelni problemi riješili. Sve što je potrebno posjeći i potkresati radimo na osnovu rješenja. Na stablu lipe potkresali smo jednu granu kako uslijed vremenskih neprilika ne bi došlo do pucanja i neželjenih psoljedica“– naveo je Memić, dodajući da su i ostala stabla pregledana, uklonit će se grane koje su suhe i one koje smetaju javnoj rasvjeti.

Saobraćaj se odvija naizmjenično.

Saobraćaj se odvija naizmjenično, očekuje se završetak radova do 12:00 ili 13:00 sati.

radiokonjic.ba

10.01.2024.

[email protected]

radiokonjic.ba

mostarski.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima