back to top

U TOMISLAVGRADU uspješno provedena akcija suzbijanja zlouporabe droga

TNT RADIO

Policijski službenici kontinuirano poduzimaju mjere i radnje u cilju suzbijanja zlouporabe svih vrsta droga na cijelom području Hercegbosanske županije.

Poduzete mjere i radnje na području nadležnosti našeg Ministarstva rezultirale su zapljenom droge, oružja i druge opreme, te su policijski službenici OKP PU Tomislavgrad i PP Tomislavgrad zbog sumnje na neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga proveli kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe A.B. u dobi od 25 godina i A.T. 28 godina. U sklopu kriminalističkog istraživanja na području Tomislavgrada obavljen je pretres kuće i drugih prostorija 25-godišnjeg A.B., te je tom prilikom pronađeno i oduzeto više vrećica u kojima se nalazila praškasta tvar koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, digitalna vaga i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa zlouporabom droga. Osim toga, pronađena je i izuzeta jedna automatska puška i više okvira sa streljivom za istu.

Policijski službenici OKP PU Tomislavgrad i PP Tomislavgrad su nad naprijed navedenim osobama zaveli kriminalističku obradu i nadležnom Tužiteljstvu će biti podneseno Izvješće o počinjenju kaznenog djela protiv A.B. za kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238. KZ FBIH i za kazneno djelo „Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari“ iz čl. 371. KZ FBiH, a protiv osobe A.T. za kazneno djelo „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz čl. 239. KZ FBiH,  priopćenje je iz MUP HBŽ.

Smrtno stradao radnik na lokalitetu Risovac

Dana 2.4.2024. godine u 10,20 sati zaprimljena telefonska prijava da je na lokalitetu Risovac, općina Bosansko Grahovo smrtno stradao 52-godišnji radnik. Policija je na mjesto događaja izišla s dežurnim tužiteljem i nadležnom inspekcijskom službom koji su prisustvovali očevidu. Obavljenim očevidom je utvrđeno kako je stradali radnik upravljao šumskim traktorom, te prilikom izvlačenja stabla izgubio kontrolu i uslijed prevrtanja ispao iz istog. 52-godišnji radnik je smrtno stradao na mjestu događaja, a po naredbi tužitelja tijelo smrtno stradalog je prevezeno u Županijsku bolnicu Livno na obdukciju.

www.tomislavnews.com/MUP HBŽ

www.tomislavnews.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima