back to top

Uskoro stižu prve kazne za gledanje piratskog IPTV sadržaja

TNT RADIO

Prije nešto više od pola godine, pisali smo o potezima talijanskih vlasti u borbi protiv ileglanih IPTV streamova.

Čelnik talijanskog regulatornog tijela za telekomunikacije(AGCOM) sada kaže da uskoro slijede kazne do 5000 eura za gledanje piratskih IPTV prijenosa. Massimiliano Capitanio kaže da će korisnici aplikacija preuzetih s Googlea, Applea i Amazona dobiti isti tretman, dok potvrđuje da istražitelji više neće morati od suda dobivati ​​dopuštenje za svaku osobu.

Talijane pak uvjeravaju da upozorenje na opasnost od kazne od 5.000 eura definitivno nije “psihološki terorizam”.

Čelnik talijanskog regulatora telekomunikacija AGCOM potvrdio je da će dugo obećavane kazne usmjerene na krajnje korisnike ilegalnih streaming usluga stići “uskoro”.

Massimiliano Capitanio dugo je inzistirao na tome da su građani s ilegalnom navikom streaminga legitimne mete za provedbu, ali za one koji još uvijek nisu svjesni te poruke, danas je objavljen još jedan podsjetnik na AGCOM-ovim računima na društvenim mrežama.

Usmjeravanje ove važne poruke prema uglavnom poslovnoj publici, a ne prema platformama društvenih medija koji su bliže povezani s ciljanom publikom, možda neće biti optimalno. Međutim, u vrijeme kada su povratne informacije javnosti o AGCOM-ovim planovima protiv piratstva postale prilično energične, AGCOM-ovi računi na platformama uključujući X skupljaju prašinu.

Iako naizgled nezainteresiran za razgovor, AGCOM želi da se njegova poruka jasno i glasno čuje diljem Italije, posebno kada se dokaže da skeptičari nisu u pravu.

Jedna točka od posebnog interesa odnosi se na sposobnost države da vodi istrage o desecima tisuća ilegalnih gledatelja streamova.

Izvješće portala DDay pruža prijeko potreban kontekst. Prije provođenja istrage radi utvrđivanja kaznenog djela, Guardia di Finanza (policija pod Ministarstvom gospodarstva i financija) obično bi tražila odobrenje od pravosuđa za svaku osobu.

To bi se ovdje moglo pokazati nezgrapnim zbog količine ilegalnih strimera, pa je uveden ‘intervencijski protokol’. To omogućuje Guardia di Finanza unakrsno upućivanje na sve podatke koje posjeduje bez potrebe za dobivanjem ovlaštenja za svaku osobu koja se pojavi u njezinim upitima. DDay izvještava da će prihod od kazni ići Ministarstvu pravosuđa za pomoć u cjelokupnoj borbi protiv piratstva i Ministarstvu gospodarstva za financiranje kampanja podizanja svijesti.

U svakom slučaju, u Italiji je krenulo. Kada ćemo ovakve mjere gledati i u ostalim zemljama EU i ostatka Europe – ostaje za vidjeti.

Izvor: DDay.it / BajtBox

Objava Uskoro stižu prve kazne za gledanje piratskog IPTV sadržaja pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima