Večeras u konjičkom kinu dvije filmske projekcije: U 18 sati “Lassie 2”, a u 20 “Nedelja”

U Kino sali Narodnog univerziteta Konjic večeras će biti prikazane dvije filmske projekcije. U 18 sati je premijera filma “Lassie 2”, a u 20 sati film „Nedelja“.

Najpoznatiji škotski ovčar Lassie ovoga će puta biti u akciji spašavanja sa svojim najboljim prijateljem Florianom i njihovim novim prijateljima Henrijem, Cleom i malom Pippom, rase jack russell terijer. Ovoga puta detektivske vještine škotskog ovčara biće posebno dobrodošle u rješavanju misterioznog nestanka nekoliko pasa. Tokom ljetnih praznika, Flo se odbija rastati od svoje voljene Lassie i umjesto da sa roditeljima ode na odmor na Kanarska ostrva, praznike provodi u Južnom Tirolu na farmi kod svoje tete Cosime, koja živi sa svojom udomljenom djecom Cleom i Henri i mali pas Pippa. Kad djeca saznaju da psi počinju nestajati u selu, jako su uznemirena i strahuju za sigurnost Lassie i Pippe. Ali ubrzo neko provali u tetinu kuću i ukrade psa Pippa. Prijatelji će ići sa Lassie pronaći lopove i spasiti Pippu…

Večeras u konjičkom kinu dvije filmske projekcije: U 18 sati “Lassie 2”, a u 20 “Nedelja”

Najslavniji od svih ovčara nakon tri godine vraća se na velika platna – s novom uzbudljivom porodičnom avanturom i nezaboravnim iskustvom za velike i male ljubitelje pasa! Srdačna priča o neraskidivom prijateljstvu između dječaka i njegovog psa škotskog ovčara nastavak je filma Lassie (2020.), zasnovanog na poznatom romanu engleskog pisca i scenariste Erica Knighta.

Film “Nedelja” prati život jednog od najomiljenijih pjevača na ovim prostorima, Džeja Ramadanovskog. Inspirisan istinitim događajima, donosi priču o Džeju od najranije mladosti pa do velikog uspjeha koji je ostvario. Iako nije imao lako djetinjstvo, koje je proveo uglavnom na ulici ili u popravnom domu, Džej je uspio zauzeti svoje mjesto na muzičkoj sceni i kroz pjesme postati dio života mnogih.

radiokonjic.ba

25.01.2024.

radiokonjic.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima