Veleposlanik NR Kine u BiH Ji Ping posjetio Livno

Gradonačelnik Livna Darko Čondrić primio je u srijedu u radni posjet veleposlanika Narodne Republike Kine u BiH Ji Pinga sa suradnicima.

Tom prigodom livanjski gradonačelnik je kineskog veleposlanika upoznao s poviješću Livna, znamenitostima kao i prednostima livanjskog kraja u smislu ulaganja i razvijanja poslovanja stranih ulagača. Govorio je i o svim kapitalnim projektima Grada Livna kao i o konkretnim budućim vidovima suradnje s kineskim veleposlanstvom u BiH.

Veleposlanik Ping je izrazio zadovoljstvo dolaskom i upoznavanjem s livanjskim krajem te izrazio spremnost za suradnju i moguće zajedničke projektne aktivnosti u idućem razdoblju.

Na sastanku je bilo riječi o projektu izgradnje vjetroparka na Ivoviku, temeljenog na tehnologiji zelenog razvoja, ocijenjenog kao jednim od najvećih projekata obnovljivih izvora energije u Bosni i Hercegovini.

Nakon sastanka s gradonačelnikom Čondrićem, kineski veleposlanik je sa suradnicima posjetio Mljekaru Livno gdje im je ukratko predstavljena proizvodnja Livanjskog sira. Gosti su upoznati s tradicijom proizvodnje po originalnoj recepturi sira visoke kvalitete, posebnih svojstava teksture, mirisa i okusa. Također se razgovaralo i o mogućoj suradnji, objavio je Grad Livno.

Startbih.ba

relax-portal.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima