Dompes će biti boravište za 150 studenata

mostar
Dompes će biti boravište za 150 studenata

Dompes-kuća kruha i duha, novoizgrađena je zgrada na zemljištu koje je u vlasništvu Franjevačkog samostana Sv.Petra i Pavla, gdje je prije rušenja bila devastirana zgrada bivšeg hrvatskog glazbeno-pjevačkog društva"Hrvoje". Važno je istaknuti kako ovaj projekt izvor financija pronalazi u donatorima čije donacije se kreću u rasponu od simboličnih do milijunskih iznosa.

Dompes je dom za studente slabog imovinskog stanja, koji će uz prostor za učenje, spotsku dvoranu, centar za dijalog, sadržavati i pučku kuhinju.

Projekt u vrijednosti oko četiri milijuna KM prvu donaciju dobio je od tvrtke Campanile d.o.o Mostar u iznosu od pet tisuća KM

“Dom će biti boravište 150 studenata koji će se za svoje mjesto moći prijaviti u svom matičnom župnom uredu. Trenutno u domu borave četiri studenta koji će svojim iskustvom o boravku te povratim informacijama moći pomoći budućim studentima kao i samoj upravi Dompesa. Glavni cilj nam je da se studenti u domu osjećaju sigurno i mirno kao u krugu vlastite obitelji", izjavio je jedan od volontera Slaven Prce.

Miran Petrović

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista