Građani Mostara u vrijeme izolacije više čitali knjige nego inače

koronavirus
Građani Mostara u vrijeme izolacije više čitali knjige nego inače

Ljudi su poprilično kvalitetno proveli dane u izolaciji, neki manje, neki više, a knjige su ponovno dobile na svom značaju. Vrijeme izolacije većini njih je dobro došlo i za stvari koje možda i nisu imali dovoljno vremena, sada su iskoristili. Koje su to stvari i koliko su se posvetili knjigama, rekli su nam građani našeg Mostara.

„U vrijeme korone moje poslovne aktivnosti nisu stale, no društvene jesu. Višak slobodnog vremena iskoristila sam čitajući knjigu domaće spisateljice Marine Radoš. Iako volim osjetiti papir pod rukom, ovo me prisililo na online čitanje, pa sam tako pročitala njenu knjigu Miki. Knjiga je odlična!“, izjavila je Andrea Marijanović.

„Iskreno, knjige nisam čitala, ali sam iskoristila vrijeme tako što sam krenula učiti i pisati završni rad“, istaknula je Lucija Raguž.

„Mogao sam u izolaciji bez nogometa, a to je nešto najvažnije u mom životu. Navikao sam na karantene pa mi izolacija nije toliko smetala. Knjige uvijek čitam, tako da sam nastavio u tom ritmu“, govori Slobodan Jakovljević.

„ U izolaciji sam bila dva mjeseca kod roditelja na selu i uz sve kućanske poslove, radili smo dosta u vrtu što do sada nisam. Budući da imam malu bebu nisam stizala čitati knjige inače, ali u izolaciji sam imala pomoć ukućana tako da sam stigla pročitati tri knjige online, što mi je drago“, izjavila je Maja Jonjić.

„Uvijek iskorištavam slobodno vrijeme da pročitam neku knjigu, tako da sam sada imao poprilično vremena. Ne volim čitati online ili elektroničke knjige, pa sam pročitao neke naslove koje sam imao kući, a ranije ih nisam dotaknuo“, rekao je Mateo Čule.

„Da, čitala sam više nego inače, a uz to počela sam trenirati i stalno sam kuhala“, kratko je objasnila Ana Ljuban.

„Tijekom izolacije sam čitala više, iako inače nisam ljubitelj čitanja. Nekako sam se više okrenula uživanju u prirodi tako što sam vozila biciklo, šetala i posjećivala okolna mjesta Mostara koja svakako zaslužuju da se posjete“, kazala je Anđela Vidaković.

„Nisam naučio kuhati ili neki novi jezik, ali svakako izolaciju nisam dočekao nespremno. Pročitao sam tri knjige koje moram pohvaliti i to su: Walden, Trust me, i 'am lying i Prisoners of geography. Topla preporuka svima, definitivno su 'must read'“, entuzijastično govori Mili Zmijarević.

„Iako sam mislila da će biti dosadna, izolacija je ispala prilično zanimljivo. Bavila sam se sportom, vozila bicikl, išla na planinarenje i što je najvažnije posvetila se samoj sebi“, izjavila je Valentina Mihić.

„Za vrijeme ove izolacije radio sam i više nego inače, ali za vrijeme policijskog sata našlo se vremena i za čitanje. Popuštanjem mjera proširio sam ujedno i broj kontakata, a izlete u prirodu iskoristio sam za 'punjenje' baterija“, rekao je Damir Suton.

Tamara Stojanović / Danijela Vidović / Sanja Karačić
 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista