Mladi pokušali dati odgovor na pitanje jesu li moguća muško-ženska prijateljstva

MOSTAR
Mladi pokušali dati odgovor na pitanje jesu li moguća muško-ženska prijateljstva

„Jesu li moguća muško-ženska prijateljstva?“ glasio je naslov parlaonice održane na Susretima za mlade u Franjevačkoj u Mostaru gdje sudionici nisu uspjeli dati izravan odgovor na ovo pitanje.

Na dvosatnoj debati mladi vjernici iz Hercegovine, uglavnom studenti, žustro su raspravljali o ovom često postavljanom pitanju. Dvije suprotstavljene strane, nakon mnoštva argumenata i izmijenjenih iskustava na ovom području. Zaključili su tek da ovo pitanje nije ni malo jednostavno, kako se mnogima činilo na početku.

Susrete, koji se inače održavaju svake srijede u dvoranama Franjevačke crkve, vodi fra. Danko Perutina, gvardijan Franjevačkog samostana u Mostaru, pod geslom: „Mladi katolici – sila koja (treba) mijenja(ti) svijet!“

Za susrete je rekao kako su formativni, ne informativni, kako mladima na ovaj način pomaže pronaći smisao života, odgovore na životna pitanja. Cilj mu je teme sastanaka približiti njihovim godinama i interesima.

„Najposjećenije su svakako duhovne obnove koje se u sklopu ovih susreta održavaju svake zadnje srijede u mjesecu, ne samo u Mostaru nego i u okolnim gradovima. Duhovna obnova se sastoji od susreta, mise i klanjanja, a na njima se često pojavi više od stotinu studenata“, kazao je fra Danko.

Na susretima često sudjeluju i gostujući predavači te se organiziraju razne debate na teme koje studenti sami izabiru.

Mia Bagarić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista