Održana konferencija o vršnjačkom nasilju u osnovnim školama u BiH

MOSTAR
Održana konferencija o vršnjačkom nasilju u osnovnim školama u BiH

Konferencija za vršnjačko i rodno zasnovano nasilje: od reakcije do prevencije, održana je u Centru za kulturu Mostar, pod vodstvom TPO organizacije u suradnji s Ministarstvom obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a.

„Projekt je započeo 2017. godine te se pokazao kao uspješan, ali ovo nije kraj“, poručuju organizatori. Cilj projekta je podizanje svijesti o prisustvu različitih oblika nasilja, kako u školi tako i izvan nje te prepoznavanje, reagiranje i preveniranje nasilja. Održane su radionice, seminari, prezentacije i edukacije nastavnika i pedagoga o stres menadžmentu.

„Rezultati projekta su osnažene školske zajednice u borbi protiv svih oblika nasilja unutar i izvan škole i podignuta svijest o neprihvatljivosti nasilja kao modela ponašanja“, kazao je ministar obrazovanja HNŽ Rašid Hadžović.

U projektu je sudjelovalo preko 5 000 učenika i 10 000 roditelja u 10 različitih škola. Kao rezultat projekta izrađeni su priručnici i didaktički materijali koji su predstavljeni na konferenciji. Najavljen je daljnji rad na integraciji i Silabusu te je ukazano na povećanu opasnost cyber nasilja.

Ana Vučković / Nikolina Vranjković

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista