Održana ulična akcija gdje o problemu nasilja nad ženama u svijetu

16 dana aktivizma
Održana ulična akcija gdje o problemu nasilja nad ženama u svijetu

Youth Power zajedno s 'Budi Muško' klubom organizirao je uličnu akciju gdje je 60 mladih ljudi šetalo ulicama grada Mostara i djelilo informativne letke o problemu nasilja nad ženama u svijetu.

''Akcija je nastavak edukativnih radionica koje implementiramo u osam srednjih škola s područja HNŽ-a. Podaci kažu da je svaka četvrta žena žrtva nasilja, a sumnja se da je taj broj mnogo veći - jer postoji veliki broj žena koje ne prijavljuju nasilje'', rekao je za treći.ba Nedim Mičijević, program menadžer organizacije 'Youth Power'.

Alma Drljević, školski pedagog Srednje Mašinske škole Mostar je istaknula kako su došli podržati 16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama i svih drugih oblika nasilja.

„U našoj školi se provode, u suradnji s nevladinom organizacijom 'snagom mladih', već duži niz godina kontinuirani preventivni programi na prevenciji nasilja. Samim time što su oni obučili naše vršnjačke edukatore koji kasnije prenose znanje svim ostalim učenicima u našoj školi na satima odjeljenske zajednice na kojima radimo različite programe i radionice kako bi smo rekle nasilju NE“, objasnila je za treći.ba  Alma Drljević.

Cilj akcije je  podizanje svijesti u sprječavanju nasilja nad ženama i borbe za zaštitu ljudskih prava i protiv svih oblika nasilja.

Ivana Pandža/ Zorana Terzić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista