Popuštanje mjera i očekivanja od turizma u Splitu

anketa
Popuštanje mjera i očekivanja od turizma u Splitu

Splićani su jedva dočekali relaksaciju mjera određenih za zaštitu od koronavirusa. Manji dio učenika se vratio u školu, a nakon dva mjeseca pauze počeli su raditi trgovački centri, kafići i restorani. Jesu li mjere popuštene prerano i što očekuju od turizma koji inače u ovo doba, svake godine cvate, Splićani su otkrili za portal treci.ba.

“Sretan sam što su popustile mjere, napokon mogu popiti kavu u kafićima sa svojim prijateljima“, kazao je Vlado Lozina.

“Iskreno skroz sam se naviknula na ovaj način života, ništa mi ne fali, posvetila sam se više obitelji“, kazala je Marija Ćosić.

“Mislim da je sve ovo radi izbra. U jedan dan popustile su se sve mjere, to nije normalno. Samo čekam kada će opet na televiziji reći da je dnevni broj novooboljelih preko 20“, kazao je Stjepan Pranić.

“Smanjio sam cijene noćenja na 60 posto, svjestan sam da ljudi trenutno nemaju novaca, a meni je dobro da bilo što zaradim“, kazao je Marko Lovrić.

“Za sada imam nekoliko rezervacija za srpanj i kolovoz. Većinom su to građani naše države, koji dolaze u dalmaciju na odmor“, kazala je Anamarija Alebić.

“Ma kakvi, nula bodova od ove sezone, nitko neće biti u plusu“, kazao nam je razočarani Nikola Matić.

“Imamo dosta apartmana, to je obiteljski hotel. Preko ljeta pomažemo koliko možemo, jer smo svjesni da je zarada dovoljna za cijelu godinu, do sljedeće sezone. Kako će biti ove godine, ne želim niti razmišljati“, kazao nam je Luka Petričević.

“Nemojte me ništa pitati. Digla sam kredit da uredim svoje apartmane, kako bih mogla podići zaradu, no zahvaljujući koroni neću primiti niti jednog gosta, kako stvari stoje“,  kazala je Lea Tomić.

Ivan Gudić
 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista