Predstavljena knjga biskupa Ratka Perića ''Nada koja ne postiđuje''

mostar
Predstavljena knjga biskupa Ratka Perića ''Nada koja ne postiđuje''

U organizaciji Biskupskog ordinarijata Mostar predstavljena je knjiga “Nada koja ne postiđuje”, biskupa mostarsko-duvanjskog i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog mons. Ratka Perića.

Kako sam autor navodi knjiga je zbirka najkompententijih djela o blaženom Alojzu Stepincu. Predgovor za djelo napisao je kardinal Bozanić koji nerijetko govori o blaženom Alojzu Stepincu. Knjigu ''Nada koja ne postiđuje'' objavio je mostarski nakladnik Crkva na kamenu. Djelo govori o privatnom, ali i kršćanskom životu jednog mučenika.  Ovo je prikaz o sustavno progonjenom Alojzu, ali  i o njegovim najljepšim danima. Riječ  je o čovjeku koji je svoj život i svoju smrt predodredio Bogu.

„U cijelom nizu knjiga biskupa Perića prožete su riječi istina i nada, one su zapravo nit kojom se biskup držao tijekom čitavog svog biskupskoga razdoblja“, rekao je glavni urednik Crkve na kamenu prof. dr. Božo Goluža.

Na predstavljanju knjige, nazočilo je izaslanstvo HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora. Dužnosnike sa svih razina izvršne i zakonodavne vlasti predvodio je predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović.

„Ona je rezultat temeljitog proučavanja, arhivske građe o blaženima, svjedočanstva sudionika, pobijanja velikih laži o blaženiku i Katoličkoj Crkvi“, rekao je mons. Jure Bogdan, vojni biskup u Republici Hrvatskoj.

Djelo je prikaz prošlosti koje dodiruje i sadašnjost. Jedna od posjetiteljica promocije knjige iskazala je oduševljenje i rekla kako i mlađi naraštaji moraju znati što više o blaženom Alojzu te da on treba biti uzor svima.

Knjiga je objavljena u povodu 120. obljetnice rođenja i 20. obljetnice beatifikacije Zagrebačkoga nadbiskupa i kardinala Alojzija Stepinca, Blaženika i Mučenika, u nakladi Crkve na kamenu Mostar.

Matea Đotlo

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista