Predstavljena knjiga kolumni 'Šta je život bez dušmana?' autora Gojka Berića

centar za ulturu
Predstavljena knjiga kolumni 'Šta je život bez dušmana?' autora Gojka Berića

Knjiga kolumni "Šta je život bez dušmana" autora Gojka Berića objavljena u izdanju autora i dnevnog lista Oslobođenje predstavljena je u Mostaru u Centru za kulturu.

Novinar Emir Habul je istaknuo da je bila velika privilegija biti recenzent Berićeve knjige, jer autor uvijek ustarajava voditi borbu s vjetrenjačama te da ga pamti po pisanju za magazin Nin.

„Ova kronika je o porazu, o tome kako smo izgubili godine i vrijeme. Svi hoće da budu u pravu, a nikoga ne zanima istina, a Berićeve kronike i priče su jedna britka analiza vremena, i volja da se sazna što se zbilo sa nama“, naglasio je novinar Boro Kontić.

Uz promociju knjige održana je i temetska rasprava 'Zašto se mrzimo?'.

„Tema 'Zašto se mrzimo?' je odredila našu stvarnost u posljednjih 30 godina, o kojoj se stalno razgovara i o kojoj će se još dugo razgovarati i na to pitanje nema konačnog odgovora, ali pred tom temom ne smijemo zatvarati oči“ izjavio je autor Berić

Gojko Berić rođen je 1939. u Donjim Vrbljanima. Odrastao je u Mostaru, gdje je završio tadašnju nižu gimnaziju i Mašinski tehnikum. Kao srednjoškolac počeo se baviti novinarstvom i neprekidno piše za novine i magazine već 65 godina.

Objavio je knjige “Smrt u ljetnom Dubrovniku” (1985), “Sarajevo na kraju svijeta” (1994), “Pisma nebeskom narodu” (2000), “Stanica Haag” (2005),  “Zvijeri na okupu” (2006) te “Zbogom XX stoljeće - razgovori sa Ivom Vejvodom”( 2013).

Renata Nosić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista