Provedene akcije povodom 16 dana aktivizma

mostar
Provedene akcije povodom 16 dana aktivizma

Youth Power zajedno sa članovima Budi Muško Klub Mostar su i ove godine, u sklopu projekta „Promoviranje zdravijih životnih stilova među mladima u BiH, osporavanjem rodnih stereotipa, organizirali niz aktivnosti povodom kampanje 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama.

Članovi Budi Muško Kluba su uradili online kampanju preko društvenih mreža gdje su nastojali podići svijest javnosti o problemu nasilja nad ženama.

U sklopu kampanje „16 dana aktivizma“ održana je i press konferencija koju su organizirali UN Women Bosna i Hercegovina, partneri nevladine organizacije Youth Power, na Španskom trgu gdje su se obratili predstavnici policije, centra za socijalni rad, zdravstvenih institucija, NVO sektora, glavna savjetnica gradonačelnika grada Mostara Radmila Komadina i predstavnica UN Women BiH Fedra Idžaković.

„Puno smo uradili, ali još puno posla je pred nama kako bi naš sustav funkcionirao bolje, a žrtve, odnosno preživjele nasilje u obitelji našle pomoć i zaštitu” izjavila je Idžaković.

Predstavnik Švedske agencije za razvoj i pomoć Johan Norqvist istaknuo je kako je borba protiv nasilja nad ženama nešto na čemu se stalno mora raditi, izrazivši nadu da će ove aktivnosti donijeti neke pozitivne promjene.

”Rodno zasnovano nasilje je problem svih nas i mislim da je vrlo važno mijenjati stavove kako bismo dobili društvo u kojem vlada veća jednakost” rekao je Norqvist.

Nakon press konferencije, volonteri nevladine organizacije Youth Power organizirali su uličnu akciju gdje su nastojali privući pozornost ljudi pokušavajući poslati snažnu poruku da nasilje nije nikad rješenje, da se trebamo boriti za zaštitu ljudskih prava i protiv svih oblika nasilja. Nastojali su potaknuti javnost da su svi jednako odgovorni za nasilje, da treba znati prepoznati i reagirati na nasilje i raditi na njegovu sprječavanju, u ovom slučaju nasilja nad ženama.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista