U tijeku su Webinari o medijskoj pismenosti u Hrvatskoj

europa
U tijeku su Webinari o medijskoj pismenosti u Hrvatskoj

Međunarodno neprofitno udruženje Media & Learning Association i Centar za istraživanje nordijskih medija Noridicom održavaju serije webinara o medijskoj pismenosti u Europi od studenog 2020. do lipnja 2021. godine. Webinari se odvijaju online, a cilj je podržati sve organizacije kako bi pomogli mladim ljudima da postanu medijski pismeniji.

Robert Tomljenović, potpredsjednik Vijeća za elektroničke medije predstavlja vodeće aktere i projekte medijske pismenosti u Hrvatskoj, govorit o statusu medijske pismenosti, obrazovnom sustavu te relevantnom političkom okviru za medijsku pismenost.

„Medijska pismenost je u svijetu, koji se stalno mijenja i integrira, potrebna. Uz to treba paziti i na opasnosti koje vrebaju na novim medijima“, kazala je za ortal medijskapismenost.hr Ana Dokler, urednica portala Medijska pismenost i koordinatorica Dana medijske pismenosti te je predstavila dva regionalno i međunarodno priznata projekta – središnji nacionalni portal za medijsku pismenost i najveći događaj posvećen medijskoj pismenosti u Hrvatskoj, koje su pokrenule Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku.

Sanja Zanki Pejić, voditeljica festivalskih i obrazovnih programa Hrvatskog filmskog saveza, predstavlja Filmsku nastavu, interaktivni program za učenike osnovnih i srednjih škola i nastavnike. Na internetskoj platformi dostupni su neprofesionalni kratki filmovi.

Moderatorice webinara medijske pismenosti u Hrvatskoj, a i u Europi su Maarit Jaakola iz Nordicoma i Sally Reynolds iz Media & Learning Association.

Webinari su otvoreni su za sve koje zanima tema medijske pismenosti te uključuju vijesti i informacije o medijskoj pismenosti. Webinari su na engleskom jeziku.

Matea Drinovac

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista