Youth Vision Group prezentirao viziju mladih za budućnost BiH

„Budi inspiracija“
Youth Vision Group prezentirao viziju mladih za budućnost BiH
Foto: Mladen Topić Foto: Mladen Topić

Ovim dokumentom želimo predstaviti bolju budućnost čitavoj populaciji mladih ljudi u Bosni i Hercegovini, a bazirali smo se na konkretne probleme i dajemo konkretna rješenja“, naglasio je student Pravnog fakulteta u Banja Luci Aleksandar Batar na okruglom stolu Youth Vision Group u okviru projekta „Budi inspiracija“.

Mladi studenti i studentice Sveučilišta u Mostaru te Univerziteta Sarajeva i Banja Luke prezentirali su radni dokument pod nazivom „Vizija mladih za budućnost BiH“. Mladi na istoimenom dokumentu rade od prošle godine kako bi u suradnji s političarima pronašli zajedničke prioritete i kreirali mjere i strategije njihovog rješavanja.

Članovi i članice Youth Vision Group mladim srednjoškolcima i studentima su predstavili dio svojih ideja i planova za bolju budućnost u BiH. Kao neke od glavnih problema su istaknuli visokoškolsko obrazovanje, nasilje u obitelji, beskućnike, ekonomiju kao i državnu sigurnost.

Student Aleksandar Batar kaže kako su ponudili konkretne primjere provođenja prakse u obrazovnom sustavu, prvenstveno u visokom obrazovanju. „Razlog tomu je taj što se dosta mladih 'bombardira' teoretskim znanjem, a tržište rada od njih traži iskustvo“, ističe Batar.

Jedna od predavačica studentica Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Amina Hasečić Bosnu i Hercegovinu u budućnosti vidi kao zemlju ekonomskog prosperiteta, boljeg obrazovanja i općenito sigurnosti građana. „Mi mladi ne ostajemo na priči, nego djelujemo. Ne borimo se za pozicije nego za naš bolji položaj jer želimo ostati živjeti, raditi i stvarati sebi budućnost u ovoj zemlji'', naglasila je Hasečić.

Projekt „Budi inspiracija“ podržala je Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i realizira se u suradnji s partnerskim organizacijama - Inicijativom mladih za ljudska prava BiH (YIHR BiH), Fondacijom INFOHOUSE i Nacionalnim demokratskim institutom (NDI BiH).

Mladi predavači su na okruglom stolu dobili kvalitetan feedback od svoje publike kao i dodatne ideje i kritike za nastavak izrade dokumenta čiji se završetak očekuje u veljači sljedeće godine.
 

Lukrecija Batinović  / Katarina Šakota

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista